home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Renault Clio

Renault Clio prve generacije je postigao veliki uspeh te se zadržao u prodaji od 1990. do 1998. godine. Ako ih danas vidite na putu uglavnom se radi o vozilima koja izgledaju kao da ih na putu drži malo selotejpa i puno truda mehaničara. Ali pronađen je primerak s pređenih samo 909 km, koji je sada i prodat. Prvi put je registrovan 24. jula 1991. u Madridu (Španija) te je upravo prodat za pozamašnih 11.900 evra.

Renault Clio

Ponuđen na aukciji na internetskoj platformi Collecting Cars u decembru, ovaj Clio 1 je pronašao kupca početkom januara. Gradski automobil dolazi u verziji s troja vrata, RN opremom i 1,4 litarskim motorom (80 KS). Automobil je u odličnom stanju.

Renault Clio

Kupljen je te davne 1991. u prodajnom salonu Renaulta u Madridu. Ali prva vlasnica je nakon samo 748 km bila toliko uplašena nekim događajem u saobraćaju i automobil je parkiran garažu. Vlasnica je sve ove godine plaćala garažu te osiguranje vozila, navodi Revija HAK.

Auto je u februaru prošle godine kupio trgovac automobilima Jorge Ballan Diez koji je između ostalog zamenio pumpu za vodu i gume. Dva meseca kasnije i nakon što je prešao više od stotinu kilometara kako bi testirao mehaniku, Španac je kontaktirao trgovca automobilma u Francuskoj, koji je dobio zadatak da proda ovaj automobil. Na kraju se to i dogodilo, neko je kupio auto za gotovo 12 hiljada evra.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Collecting Carsčitanja : 5834Komentari