home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Citroen Ami One concept

Citroen ove godine slavi 100-godišnjicu pa će povodom ovog značajnog jubileja predstaviti i nekoliko koncept vozila.

Citroen Ami One concept

Prvi koncept će premijeru imati početkom sledećeg meseca na sajmu automobila u Ženevi, a radi se o Ami One conceptu, gradskom vozilu sa elektropogonom koji pokazuje Citroenovu viziju urbane mobilnosti.

Citroen Ami One concept

U svakom slučaju, Ami One concept je dvosed dugačak samo 250 cm, širok 150 cm, visok 150 cm, težak tek 425 kg, dok mu prečnik okretanja iznosi 8 metara.

Citroen Ami One concept

Citroen navodi da ovo vozilo ima autonomiju od 100 km sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija (za čije punjenje su potrebna dva sata), kao i da maksimalna brzina iznosi 45 km/h (prilagođeno propisima u Evropi kako bi vozilom mogli da upravljaju i 16-godišnjaci).

Citroen Ami One concept

Treba napomenuti i da je pogon na zadnjim točkovima (točkovi su inače od 18 inča).

Citroen Ami One concept

Ističu se i Orange Mécanique boja eksterijera, zaštitni elementi u Dark Grey boji, asimetrični način otvaranaja vrata (kod suvozača na tradicionalni način a kod vozača u kontra smeru), pomični meki krov u Anthracite Grey boji, otključavanje vozila uz pomoć QR koda, minimalistička unutrašnjost u plavo-beloj kombinaciji, klizno vozačevo sedište, intuitivna i jednostavna instrument tabla u vidu 5-inčnog ekrana, glasovne komande, poseban prostor za odlaganje manjih torbi ispred suvozača, ručno otvaranje stakala i podešavanje retrovizora...

Citroen Ami One concept

Ako Citroen Ami One concept uđe u proizvodnju (to bi moglo da se desi početkom sledeće decenije), očekuje se pristupačna cena.

Takođe, Citroen za svoju 100-godišnjicu priprema i jedan luksuzni koncept automobil, čija premijera je potvrđena za događaj VivaTech koji će se u Parizu održati od 16. do 18. maja.

Ivan Mitić – Autoblog.rs
čitanja : 423Komentari