home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
SAIC Design R RYZR concept

R RYZR je neobičan koncept na prelazu iz automobila u motocikl, a delo je SAIC Designa. Kompanija je saopštila da koncept predstavlja “ultimativnu simbiozu čoveka i mašine” pošto je više reč o vozilu koje nosite oko sebe umesto da samo sedite na njemu.

Koncept dolazi sa specijalno dizajniranom jaknom koja mora da se pričvrsti za sedište pre nego što se pokrene motor i krene.

Ogibljenje i komponente sistema za upravljanje postavljeni su na šarke koje omogućavaju da se šasija nagne u krivini, pa je osećaj sličan vožnji motocikla, a i pneumatici su slični onima sa motocikala.

Stil je mešavina trkačkog automobila sa otvorenim točkovima i sportskog motocikla. R RYZR je električno vozilo, što nagoveštava port za punjenje baterije na zadnjem delu. SAIC Design nije objavio podatak o veličini baterije niti o snazi električnog agregata.

SAIC Design R RYZR concept

Direktor za napredni dizajn u ovoj kompaniji Karl Gotam izjavio je da je ovo vizija budućnosti putovanja u urbanim sredinama. “Istražujući nekonvencionalno, ovo otključava nove modove transporta u budućnosti, nova iskustva i nove emocije”, rekao je Gotam.

SAIC Design je dizajnerski studio kompanija MG, Roewe i nove kineske marke R, a sedište mu je u Londonu. Studio je otvoren u septembru 2018. i od tada je napravio nekoliko konceptualnih vozila, a jedno od njih je koncept MG Cyberster.

Izvor: Nacionalnaklasa.com

Foto: SAIC Designčitanja : 909Komentari