home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi K-EV concept X Style

Uz modele Outlander i Eclipce Cross sa Ralliart paketom, Mitsubishi će na ovogodišnjem Tokyo Auto Salonu predstaviti i potpuno električni Kei car, sa fokusom na bezbednosti i udobnosti, kao i poštovanju životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, Mitsubishi K-EV concept X Style kombinuje lako rukovanje i praktičnu veličinu Kei car segmenta sa "moćnim performansama na putu", a nudi mogućnost povezivanja i napredne sisteme pomoći vozaču.

Automobil za sajam je u plavoj boji, sa kontrastnim krovom u boji bakra, crnim elementima (točkovi, maska, retrovizori, krovni nosači) i X bočnom dekorativnom grafikom.

Mitsubishi K-EV concept X Style

Ranije najave kažu da će se serijski model u Japanu prodavati još tokom godine, kao i da je u pitanju realizacija saradnje Nissana i Mitsubishija (koristeći zajedničku platformu i baterije)

Za sada nema konkretnih detalja sem da bi autonomija sa jednim punjenjem baterija trebalo da iznosi oko 200 km.

Cena ovog modela (kraćeg od 350 cm) bi u Japanu trebalo da iznosi oko 18.000 dolara (sa uračunatim subvencijama).

Na sajmu u Tokiju Mitsubishi će izložiti i Minicab-MiEV B-Leisure Style.

Mitsubishi Minicab-MiEV B-Leisure Style

I ovo vozilo dolazi elektropogonom, kao i zelenom vojnom bojom, krovom u boji slonovače, crnim retrovizorima i krovnim prtljažnikjom.

Na kraju, još jedan zanimljiv automobil je i Mitsubishi Delica D:5 Tough x Tough.

Mitsubishi Delica D:5 Tough x Tough

U pitanju je "avanturistička" verzija modela Delica:5, sa crnim eksterijerom, crvenim detaljima, proširenim blatobranima, zaštitnim elementima, crnom maskom, dodatnim svetlima na krovu, povišenim klirensom, 16-inčnim točkovima i gumama za sve terene, bočnom Ralliart grafikom i šatorom na krovu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1752Komentari