home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Scenic Vision concept

Više od konceptnog automobila - ambicija.

Ponovno otkrivanje automobila za život

Renault Scenic Vision je konceptualni automobil sa električnim pogonskim sklopom i hidrogenskim pogonom za duži domet vožnje. U pogledu životne sredine, bezbednosti i inkluzije, on predstavlja otelovljenje posvećenosti kompanije Renault strateškom održivom razvoju.

Renault Scenic Vision concept

Fokusirajući se na napredni dizajn i karakteristike, Renault Scenic Vision uglavnom koristi reciklirane materijale i one koji se mogu reciklirati, uvodeći mobilnost u novu eru.

Usmeren na dizajn

Spajajući dizajn sa efikasnošću, pristupačnošću i ekološkom održivošću, Renault Scenic Vision istražuje potpuno novi način mobilnosti. Renault Scenic Vision uvodi novu retoriku izdašnih oblika, sa mekim i struktuiranim oblinama.

Renault Scenic Vision concept

Usmeren na klimu

95% materijala konceptnog automobila Renault Scenic Vision može da se reciklira, uključujući i bateriju. Napravljen je od 70% već recikliranog materijala. 100% materijala koji dolaze u dodir sa putnicima u ovom vozilu je takodje već reciklirano.

Sedišta bez pigmenata i od jednog, 100% recikliranog materijala

Pod izrađen od flaša za mleko

100 % reciklirana ugljenična vlakna

Delovi izrađeni od 100 % recikliranog aluminijuma

70 % reciklirane plastike

Reciklirani dragoceni materijali

Renault Scenic Vision concept

Hibridni pogonski sklop:

Vodonični, električni

zadovoljstvo električnog pogona produženo vodoničnim pogonom

Sinhroni elektromotor nove generacije sa namotanim rotorom obezbeđuje snagu od 160 kW bez upotrebe retkih hemijskih elemenata.

Baterija od 40 kWh koja se može reciklirati, proizvedena u Francuskoj, upola je manje težine, jeftinija i kompaktnija od one u ekvivalentnom električnom vozilu.

Kao dopuna kapaciteta električne baterije od 40 kWh, baterija od 16 kW produžava njen domet vožnje. Sa samo jednim zaustavljanjem kraćim od 5 minuta radi punjenja zelenim vodonikom, možete preći više od 800 km bez potrebe za dopunom. Time se smanjuje vaš ugljenični otisak.

Renault Scenic Vision concept

Nema više ograničenja dometa vožnje uz produžetak dometa zahvaljujući vodoniku. Možete da vozite koristeći sve prednosti električnog pogona sa trenutnim ubrzanjem, tihom vožnjom i odsustvom vibracija. Vozilo ispušta samo vodu – stoga nema zagađenja usled vožnje.

Usmeren na bezbednost

Safety Coach

90% nezgoda uzrokovano je ljudskom greškom u kombinaciji sa lošim uslovima u saobraćaju. Funkcija Safety Coach pomaže vozaču da predvidi zone i ponašanja visokog rizika. U kombinaciji sa standardnim bezbednosnim sistemima u vozilu, ona pomaže da se nezgode smanje do 70%.

Renault Scenic Vision concept

PRAĆENJE ZDRAVSTVENOG STANJA

Senzor pulsa ugrađen u upravljač vozila i kamera detektuju znake umora ili nesvestice vozača.

HAPTIČKA PAPUČICA GASA

Papučica vibrira ako se identifikuje opasnost kako bi se vozaču skrenula pažnja da skloni stopalo sa nje.

KONTROLISANA VOŽNJA

Senzori postavljeni u automobil analiziraju različite parametre (ubrzavanje, glatkoću vožnje, nedostatak pažnje, brzinu i drugo). U slučaju situacija moguće opasnosti, oni aktiviraju funkciju Safety Coach.

Renault Scenic Vision concept

Poboljšanje vidljivosti za 24%

Kada se slike sa prednje kamere projektuju na providni displej kontrolne table, poklopac motora nestaje iz vidnog polja vozača. Renault Scenic Vision predstavlja stvarnu prednost. Ona pruža 24% više vidljivosti s prednje strane radi bezbednijeg i jedinstvenog iskustva vožnje.

Usmeren na čoveka

10 EKRANA VIDŽETA KOJI SE MOGU KONFIGURISATI

10 adaptivnih, intuitivnih ekrana koji se mogu konfigurisati posvećeni su različitim funkcijama, kao što su temperatura, brzina pulsa, muzika, multimedija itd.

Tehničke specifikacije:

  • Dužina: 4,490 mm
  • Širina: 1,900 mm
  • Visina: 1,590 mm
  • Međuosovinsko rastojanje: 2,835 mm
  • Točkovi: od 21 ična
  • Gume: 235/45 R21
  • Težina: 1,700 kg
  • Motor: 160 kW elektromotor
  • Gorive ćelije: 16 kW
  • Baterija: 40 kWh

Izvor: Renaultčitanja : 755Komentari