home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai N Vision 74

Pored RN22e Concepta, Hyundai je predstavio i N Vision 74 Concept, najnoviji dodatak svojoj "kolekciji tehnoloških eksperimenata".

Njime se odaje počast Hyundai Pony Coupeu iz 1974. godine, koncept automobilu koji je dizajnirao legendarni Giorgetto Giugiaro.

Hyundai N Vision 74

N Vision 74 se opisuje kao retrofuturistički model, koji pokazuje futurističku naučno-fantastičnu tehnologiju za koju se inženjeri kompanije nadaju da će je transformisati u naučnu stvarnost. N Vision 74 pokreće hibridno-vodonični pogonski sistem koji kombinuje baterijsko-električni pogonski sistem i vodoničnu gorivnu ćeliju.

Hyundai N Vision 74

Sa rezervoarom za vodonik koji se može napuniti za pet minuta i baterijom od 62,4 kWh sposobnom za brzo punjenje od 800 V, N Vision 74 ima domet od 600 km.

Hyundai N Vision 74

Automobil raspolaže sa ukupno 500 kW/680KS i 900 Nm obrtnog momenta, što omogućava maksimalnu brzinu od 250 km/h.

U vezi dimenzija, N Vision 74 je dugačak 4952 mm, širok 1995 mm, visok 1331 mm, a ima međuosovinsko rastojanje od 2905 mm.

Hyundai N Vision 74

Hyundai navodi da unutrašnjost pokušava da uravnoteži nasleđe originalnog Pony Concepta sa modernošću njegovog pogonskog sklopa. Opisan kao „kokpit usmeren na vozača“, kombinuje analognu dugmad stare škole sa digitalnom instrument tablom.

Hyundai N Vision 74

„Dizajn modela N Vision 74 koji je orijentisan na budućnost odražava poštovanje i uvažavanje koje imamo za posvećenost i strast koja je ušla u koncept Pony Coupea“, navodi SangYup Li, izvršni potpredsednik i šef Hyundai dizajnerskog centra.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 783Komentari