home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mitsuoka M55 Concept

Najnoviji projekat japanske Mitsuoke je napravljen povodom 55. godišnjice kompanije, a u pitanju je Mitsuoka M55 Concept koji spaja dizajn Dodge Challengera sa Hondom Civic 11. generacije.

Mitsuoka M55 Concept

Koncept crpi inspiraciju iz 70-ih, zlatnog doba "Muscle cars" modela, pri čemu je transformacija predstavljala jedinstven izazov zbog karoserije sa 5 vrata u obliku donatorskog automobila.

Mitsuoka M55 Concept

Dizajneri Mitsuoke su zato dali sve od sebe implementirajući opsežne vizuelne modifikacije kako bi ovaj projekat oživeo. Koncept M55 u profilu nepogrešivo nosi genetske karakteristike svojih Honda Civic korena, jer zadržava staklene površine, hromirane okvire stakala, krovnu liniju i vrata. Ipak, da bi mu dali dašak američkog stila, dizajneri su proširili prednje i zadnje prepuste dodajući sportskije aluminijumske felne sa upadljivim belim natpisom na gumama.

Mitsuoka M55 Concept

Prednji kraj se ističe kao najubedljiviji aspekt. Četiri okrugla fara, maska, branik i hauba se spajaju kako bi imitirali prepoznatljiv stil Challengera. Pozadi, silueta Civica u stilu fastbacka se pokazala idealnom za dodavanje lamela u Mustang stilu iznad zadnjeg stakla, uz integrisani spojler. Izmenjeni zadnji deo uključuje nova svetla i novi zadnji branik.

Mitsuoka M55 Concept

Unutrašnjost je u velikoj meri ista kao i kod automobila donatora, sa izuzetkom retro presvlake od plave kože koja za sedišta i Mitsuoka značke na volanu.

Pod haubom je Hondin 1,5 litarski turbo benzinac sa 134 kW/182 KS, u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem i prednjim pogonom.

Kako stvari sada stoje, Mitsuoka nema planove da pusti koncept M55 u proizvodnju.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 719Komentari