home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Domaći uvoznik Audija (www.audi.rs) počeo je sa prodajom Audijevog sportskog modela TTS, koji se na evropskom tržištu inače prodaje od početka leta (njegova zvanična promocija je održana još u januaru ove godine na Salonu automobila u Detroitu).

Kao i standardni TT, i TTS je dostupan i u Coupe i Roadster verziji, a pokreće ga 2,0 litarski TFSI turbo motor, koji isporučuje 200kW/272KS i 350 Nm obrtnog momenta, dostupnog u rasponu od 2500 do 5000 o/min. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h u trajanju od 5,4 sekunde (TTS Coupe u verziji sa manuelnim šestostepenim menjačem), odnosno 5,2 sekunde u verziji sa Audijevim S-tronic menjačem sa duplim kvačilom (Roadsteru do 100 km/h treba 5,6 odnosno 5,4 sekunde sa S-tronic menjačem). Maksimalna brzina je kod svih verzija već tradicionalno elektronski ograničena na 250 km/h.

TTS ima i direktnije upravljanje, pojačni kočioni sistem i quattro pogon na sva četiri točka. TTS u Coupe verziji i sa manuelnim 6-stepenim menjačem prosečno troši 8 litara benzina na 100 km, a TTS Roadster 8,2 litra (naravno, ovo su fabričke tvrdnje). Sa opcionim S-tronic menjačem, TTS Coupe troši 7,9 litara, a TTS Roadster tačno 8 litara na 100 km.

Od ostalih novih detalja, koji TTS razlikuju od standardnih TT modela, vredi istaći prednja LED dnevna svetla, bi-xenon svetla, kućišta retrovizora u aluminijum looku (kao kod ostalih Audijevih S modela), modifikovan prednji kraj sa većim otvorima za vazduh i novim spojlerom, doteranu "single-frame" masku hladnjaka, četiri završetka izduvnog sistema, podešavajuće zadnje krilo, atraktivne aluminijumske točkove, kožna sportska sedišta, upravljač sa zaravnjenim donjim delom, aluminijumske pedale i specijalne TTS oznake na automobilu.

Cena u Srbiji za osnovni TTS Coupe iznosi 57.780 evra, a za TTS Roadster 62.000 evra sa PDV-om.

VIDEO : Audi TTS

VIDEO : nemačka reklama za Audi TTSčitanja : 1054Komentari