home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L Cross N1

Od 30.000 novih prodatih vozila u Srbiji, čak trećina se proda na Sajmu automobila u Beogradu. Naravno, najskuplje vozilo prodato je prvog dana.

Najbolje idu automobili do 15.000 evra. Foto-robot klasičnog kupca je da je otplatio svoje staro vozilo i hoće da kupi novo. Učešće je obavezno od 20 do 30 odsto, a kamata se kreće od 4,5 do šest odsto. Kupci se informišu preko interneta o kupovini, a mnogi od njih traže i probnu vožnju.

Prodajni hit su vozila „N1“, putničko-teretna za mala i srednja preduzeća. Xip „ford kuga“ na taj način košta 17.000 evra, a domaći „fiat 500L“ sa punom opremom koji podrazumeva i kameru za vožnju unazad 10.990 evra.

„Pripremili smo za privrednike vozilo koje je bogato opremljeno, a pritom ima mogućnost odbitne stavke PDV-a, ne samo prilikom kupovine već i u toku eksploatacije, tako pa čak je i odbitna stavka na gorivo koje se koristi“, kaže Igor Ševo, iz FCA Kragujevac.

Ipak, najbolje zarade idu onima koji su najskuplji. Tako je izlozeni „bentli“, vredan 270.000 evra, prodat već prvog novinarskog dana. Upućeni kažu da je „rols rojs kulinam“ od 300.000 evra već na meti veoma ozbiljnog kupca, a automobili preko 50.000 evra se čekaju po nekoliko meseci jer naši kupci vole personalizaciju.

„Mi se nadamo dobrim rezultatima iz prostog razloga što je ove godine prisutno najviše izglagača i najviše proizvođača, a i komletan prodajni paket i sa osiguranjem i sa finansijskim kućama je najbolji do sada“, objašnjava Miloš Petrović, predsednik asocijacije Uvoznika automobila i delova Srbije.

Sajam traje do nedelje, tako da ima dosta vremena da se ode i odabere nešto. Kupci moraju da znaju da je automobilska industrija u previranju i da će njihov sledeći automobil, kada ga budu kupovali za sedam ili osam godina, biti hibridni ili električni.

Izvor i video prilog na sajtu Rts.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / FCA Srbijačitanja : 757Komentari