home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai Srbija na Eco BG Car Show

Kompanija Hyundai predstavila je na Beogradskom ekološkom sajmu automobila pod nazivom DDOR Eco BG Car Show, koji se održava od 12. do 15 maja, svu širinu svoje ponude električnih i hibridnih vozila. Prikazani modeli rezultat su integrisane strategije Hyundaia za postizanje nulte emisije štetnih gasova koja počiva na tri stuba - čista mobilnost, platforme sledeće generacije i zelena energija.

Hyundai Srbija na Eco BG Car Show

„Veliko nam je zadovoljstvo da nakon dve godine pauze u Beogradu predstavimo kompletnu ekološku gamu hibridnih, plug-in hibridnih i električnih modela koja doprinosi čistoj mobilnosti i održivijoj budućnosti za sve nas. Svesni smo da je za čistu mobilnost na srpskim putevima neophodna i  infrastruktura, pa ćemo sa tim ciljem nastaviti da ulažemo u mrežu punjača širom Srbije“, rekao je generalni direktor kompanije Hyundai Srbija, Slavc Habič. „Ponosni smo što uspešno ocrtavamo našu mapu puta kako bismo omogućili društvo bez štetnih gasova, i pritom ostajemo sinonim za postojanost, kvalitet i inovativni dizajn po kojima smo prepoznatljivi.“

Posetioci štanda, pored mogućnosti da uživo vide nagrađivane Hyundai modele, imaće priliku za druženje sa poznatim glumcem Nenadom Jezdićem, koji je dugogodišnji saradnik kompanije u kampanji razvoja ekološke svesti i povratka prirodi što su najvažnije vrednosti kompanije Hyundai Motors. „Pozivam sve zainteresovane da posete ovogodišnji sajam i iz prve ruke se uvere u posvećenost kompanije Hyundai ekologiji i porodičnim vrednostima koje sam prepoznao kada smo započeli saradnju. Izloženi inovativni modeli samo mi potvrđuju da sam bio u pravu i da ova kompanija daje veliki doprinos održivoj budućnosti koja bi svima trebalo da bude imperativ“, rekao je Jezdić.

Jezdić

Očekuje se da će veliku pažnju posetilaca ovogodišnjeg sajma privući model IONIQ 5 koji je, pored pomenutih nagrada na Međunarodnom sajmu u Njujorku, od predstavljanja 2021. osvojio brojna priznanja, uključujući nagradu za nemački automobil godine, za automobil godine u Velikoj Britanij, automobil godine u izboru Auto Expressa i Auto Bildov električni automobil godine.

U pitanju je model koji u potpunosti iskorišćava arhitekturu električne globalne modularne platforme (E-GMP) kako bi ponudio 800-V, ultra brzo punjenje od 10 do 80 procenata za samo 18 minuta i veoma prostranu unutrašnjost. Sa baterijom do 72,6 kWh, njegov maksimalni domet sa jednim punjenjem je oko 470-480 km, prema WLTP standardu. Pored impresivnog dizajna i jedinstvene konstrukcije koja korisnicima daje mnogo više prostora od tradicionalnih vozila, karakteristike ovog modela uključuju tehnologiju Vehicle-to-Load (V2L), napredno povezivanje i sisteme pomoći vozaču koji nude vrhunsko iskustvo u vožnji Hyundai automobila.

Pored ovog modela, Hyundai Srbija na sajamskoj manifestaciji predstavlja i modele KONA electric od 64kWh u opremi Impression sa automatskim menjačem i hibridnu verziju ovog modela sa motorom 1.6 GDi, opremom Impression i 6DCT menjačem, kao i najprodavaniji model Hyundai game, TUCSON Hybrid sa motorom 1.6 T-GDI u opremi Impression sa 6A/T menjačem, koji su svojim naprednim karakteristikama i prepoznatljivim dizajnom već osvojili srca vozača u Srbiji. Model Santa Fe Plug in Hybrid sa motorom 1.6 T-GDI predstavljen je u najvišem paketu opreme Ultimate.

U saradnji sa ProCredit bankom Hyundai Srbija je pripremila posebne sajamske pogodnosti za kupovinu ekoloških vozila sa 0 % naknade za obradu kredita za električne automobile, rok otplate 7 godina i efektivnom kamatnom stopom od 4.42%.

Hyundai Srbija kontinuirano ulaže u razvoj mreže punjača za električna vozila širom Srbije i može se pohvaliti najmodernijom mrežom punjača u 9 važnih gradova i ambicioznim planovima za dalji razvoj u narednom periodu.

PR saopštenječitanja : 1322Komentari