home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche na sajmu automobila u Beogradu

Marka Porsche na sajmu automobila u Beogradu nastupa sa tri automobila u veoma posebnoj vizuelnoj postavci, sugerišući na početak obeležavanja velikog jubileja, koji Porsche proslavlja ove godine.

Naime, 1948. Feri Porše je ostvario svoj san o sportskom automobilu tako što je sa svojim timom proizveo prvi Porsche 356 Roadster. Time je označeno rođenje legendarnog brenda i postavljen temelj priče koja već 75 godina predstavlja pionirski duh, strast i snove. Slogan „Driven by Dreams“ koji prati ovaj jubilej predstavlja definiciju i suštinu brenda.

U ovoj godini jubileja „75 godina Porsche sportskih automobila“ važno je pomenuti još dve velike godišnjice: to su 60 godina modela 911 i 100 godina trke 24 sata Le Mana. Porsche 911 je prvi put predstavljen na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu 1963. godine, a 60 godina kasnije, posetioci ovogodišnjeg sajma u Beogradu imaju priliku da vide veoma posebnu verziju ovog modela.

U pitanju je 911 GT3 RS, automobil, koji pruža neverovatne performanse na trkačkoj stazi sa do 465 Nm obrtnog momenta. Snaga od 386 kW (525 KS) omogućava ubrzanje od 0- 100 km/h za 3,2 sekunde, bez vremena za disanje dok se ne postignete maksimalna brzina od 296 km/h. Sportski izduvni sistem, lake konstrukcije od nerđajućeg čelika obezbeđuje nefiltrirano zvučno iskustvo do maksimalno 9.000 obrtaja u minuti.

Porsche na sajmu automobila u Beogradu

911 GT3 RS je orijentisan na performanse – zahvaljujući povećanoj potisnoj sili i revidiranoj aerodinamici. Koristeći sve podatke o vozilu, uključujući uzdužno/bočno ubrzanje, položaj pedale gasa/kočnice i vrednosti trenja, čak i položaj zadnjeg krila i prednjeg difuzora se automatski prilagođava situaciji u vožnji u deliću sekunde pomoću Porsche Active Aerodinamics (PAA) sa DRS (Drag Reduction System). GTS predstavlja skraćenicu od Gran Turismo Sport. Još od pojave modela Porsche 904 Carrera GTS 1963. godine, ova tri slova imaju poseban značaj za ljubitelje marke Porsche. Danas ova legendarna oznaka postoji kao derivat u svakoj seriji Porsche modela.

U okviru sajma automobila, Porsche predstavlja verziju svog sportskog električnog automobila, koji nosi oznaku GTS. Sa dometom od 504 km, na osnovu WLTP kriterijuma ovo je ujedno i prvi sportski model koji je probio granicu od 500 km.

Taycan GTS je najuniverzalniji sportski model u ponudi. Raspolaže sa impresivnih 440 kW (598 PS) overboost snage uz aktivni Launch Control. Ubrzanje od nula do 100 km/h je kod obe varijante 3.7 sekundi, a maksimalna brzina 250 km/h. Posetioci sajma u Beogradu imaju priliku da vide ovaj model u veoma posebnom izdanju, koje obeležava 75 godina marke Porsche.

Kombinujući sportske karakteristike i off road sposobnosti, Porsche Cayenne već više od 20 godina predstavlja lidera na tržištu luksuznih SUV automobila. Najprodavaniji Porsche model u Srbiji će na sajmu automobila nastupiti u svojoj Turbo Coupé verziji sa 404 kW (550 KS), ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 3,9 s i maksimalnom brzinom od 286 km/h.

Porsche Centar Beograd je u saradnji sa Porsche Finansijskom grupacijom Srbija pripremio i specijalnu sajamsku ponudu. Šta je to 333, a šta 555, svi zainteresovani imaju priliku da saznaju na Porsche izložbenom štandu u hali 3 beogradskog sajma do 28. marta.

PR saopštenje Porsche čitanja : 366Komentari