home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na nedavno održanom okupljanju članova i prijatelja kluba AMK Veteran Voždovac posebnu pažnju privukla nam je jedna tamnoplava Lada koja je ponosno stajala izložena ispred hotela Moskva branivši boje Rusije.

Pomalo nepravedno, ali ipak iz razumljivih razloga, do sada nismo imali priliku da ispričamo priču nijednog automobila iz nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, iako su oni bili nezaobilazan deo ovdašnjeg automobilskog nasleđa. Ove srede tu nepravdu ispravljamo uz Goranovu nedavno restauriranu Ladu 2106 iz 1979. godine.

Za Gorana, sve je počelo od jedne Lade 1500 Special koju je njegov otac dovezao iz Sovjetskog Saveza: “On je tamo otišao 1976. godine, dve godine je proveo tamo da bi stekao uslov da uveze auto, takva su bila vremena. Posle dve godine, doterao je Ladu Special, crvenu…u to vreme, tako nešto je bilo stvarno nešto posebno. Prvi auto u kući zaborava nema i to je bila jedna jako lepa uspomena.” Nakon što je Goranov otac preminuo, emocije i lepa sećanja na njega odveli su Gorana u potragu za automobilom koji će ponovo oživeti uspomene na detinjstvo i crvenu Specijalku.

Kompletan članak na sajtu Autoslavia.comčitanja : 1300Komentari

Bila je jako lepa u svoje vreme.

Autor moron 06 Jul 2017, 12:41