home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
1985 Audi Quattro

Ukoliko ste odrastali osamdesetih i volite zlatnu reli eru, verovatno su vaši favoriti Ford, Lancia i Peugeot, kada je reč o proizvođačima.

Međutim, verovatno ne postoji ikoničniji automobil od Audi Quattro, prvog reli modela koji je posedovao pogon na sva četiri točka u istoriji takmičarskog trkanja.

1985 Audi Quattro

Sada, svi dovoljno srećni poseduju mogućnost da se dokopaju jednog takvog modela, tačnije, 1985 Tornado Red Audi Quattro automobila sa prelepim euro specifikacijama, turbomotorom sa pet cilindara u ravni, 2,1 litar zapremine i petostepenim manualnim menjačem.

Automobil je postavljen na aukcionu prodaju od strane brenda Bring a Trailer, dolazi sa 204.000 kilometara na odometru, takođe, poseduje crveni eksterijer, crnu kožnu unutrašnjost putničke kabine i nekoliko novih delova kao što su kaiš, pumpa za vodu, pojasevi za vezivanje, amortizeri, kočnice, gume i mnogo toga drugog.

1985 Audi Quattro

Iako ovaj posebni model poseduje klasične upravljačke specifikacije starog kontinenta, on dolazi sa severnoameričkim dizajnom branika. Audi Quattro modeli prodavani u SAD i Kanadi, posedovali su veće branike sa ugrađenim oprugama za ublažavanje udara. Doduše, nisu posedovali ABS, mada je velika većina njih ipak, dolazila sa erkondišnom i postavljenim kožnim sedištima, baš kao i ovaj.

Sudeći prema prodavcu, sve ove karakteristike savršeno funkcionišu, dok je kontrola krstarenja nefunkcionalna. Sveukupno, enterijer ovog modela deluje da dolazi u veoma dobrom stanju.

Što se tiče jedinice zapremine 2,1 litar, ona je servisirana u poslednjih 4.000 kilometara, dok je četiri godine star test otkrio dobru kompresiju na svih pet cilindara. Kao što možete videti ovaj model nikako ne dolazi džaba, a trenutna ponuda, koja je predstavljena dva dana pred zatvaranje aukcije, iznosi 42.000 dolara, uprkos veoma velikoj kilometraži vozila, što dosta govori samo za sebe.

Izvor i više slika na sajtu Autoexclusive.rsčitanja : 615Komentari