home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley S2

U vreme kada je slobodna ljubav postojala i u autoindustriji, a milioneri znali šta je stil, nisu bile ni retke želje za stvaranjem posebnih automobila, unikata dostojnih divljenja.

Istina, ovaj sigurno nije najlepši i najskladniji, ali je itekako poseban. Nastao je u vreme kada je Bentley lansirao S2 i s Rolls-Royceom ispunio snove mnogih. Ne i svih jer luksuzni karavan, pa ni shooting brake nisu bili opcija čak ni na Ostrvu.

Bentley S2

A upravo to je poželeo jedan anonimni milioner kada se obratio Mercedesu za pomoć. U Štutgartu su ga navodno glatko odbili i odlučili da svoj W112 zadrže isključivo u luksuzu dostojnim formama. Milioner je obišao još neke adrese i na kraju se obratio nemačkom Wendleru, karoseristi poznatom po specifičnim modifikacijama i vrhunskim kreacijama na osnovu Porschea, BMW-a i Mercedesa. Wendler je osnovu naručio od Bentleya i onda na nju ugradio Mercedesovu karoseriju.

Bentley S2

Upravo taj Bentley S2 u karavanskom izdanju je sada u ponudi firme Hyman LTD, a tražena cena je astronomskih 575.000 dolara. To je iznos za koji možete dobiti dve Bentayge s W12 motorom. Ipak, ovaj je zaista poseban. Za početak recimo da se radi o produženoj verziji, kojih je proizvedeno samo 57. Od njih je samo 6 završilo kod karoseriste, a ova je nastala na zahtev trgovca iz Njujorka.

Wendler je tako na osnovu Bentleya postavio karoseriju Mercedesa W112 300. Naravno, mnogo delova je napravljeno iznova, a sve kako bi se optimalno spojila dva automobila. Konkretan automobil je restauriran pre šest godina, a trenutno je izveden u konfiguraciji za prevoz pet putnika i puno, puno prtljaga.

Izvor: Index.hr

Foto: Hyman LTDčitanja : 467Komentari