home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Studije koje je Suzuki izložio u Tokiju ovog meseca su nas prijatno iznenadile. Električni dvotočkaš Extrigger i koncept čiji je benzinski motor osnažen turbinom pokazali su nam da nije sve crno u Suzukiju i da Japanci rade na povratku tamo gde su bili pre finansijske krize.

Da mali benzinski motori srednje zapremine ne moraju da budu hendikep pokazali su sve popularniji motocikli takvog tipa koji privlače sve više kupaca širom sveta. Ipak, da takvi motori mogu raspolagati i sa vrhunskim performansama ne možemo baš reći. Suzuki je tome doskočio uparivši jedan takav dvocilindrični motor sa turbinom. V-Twin motor zapremine 588 ccm zahvaljujući turbini na 8.000 o/min razvija 100 konja i isto toliko Nm obrtnog momenta dostupnog na 4.500 o/min.

Tu snagu ovaj koncept donosi na 174 kg što znači da je Suzukijevo ostvarenje ne samo lagano već i prilično snažno za motocikl ovakvog ranga. Ono što nam nije drago jesta da studija Recursion verovatno neće završiti na tržištu kao proizvodni primerak. Tešimo se ipak da će tehnologija koju ona promoviše to ipak učiniti.

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: Suzukičitanja : 667Komentari