home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Yamaha 01Gen

8 Okt 2014 - 08:30 Motociklizam Link

Yamaha je davno počela da se bavi idejom o motociklima sa više od dva točka. Studija Tesseract iz 2007. godine je bila uvod u to, a sve je kulminiralo ove sezone kada je na tržište došao Tricity. Studija trotočkaša sa kojim Yamaha konkuriše Piaggiu prerasla je u serijski primerak, ali Japanci tu ne staju, već ideju sa tri točka pomeraju korak dalje. Taj korak je koncept 01Gen predstavljen na Intermotu koji je svojevrstan pogled na off-road varijantu Yamahinog skutera na tri točka.

Japanski proizvođači dvotočkaša su shvatili da moraju izaći iz zadatih okvira kako bi stvorili nešto spektakularno. Kawasaki je to učinio sa Ninjom H2R, a slično razmišlja i Yamaha koja je na Intermotu predstavila studiju 01Gen. Futuristički trotočkaš nije samo sposoban da vešto savladava krivine na otvorenim saobraćajnicama, već je pripremljen za off-road izazove koje donosi silazak sa njih.

Yamaha možda nije ništa otkrila o ovoj studiji koju je predstavila u Nemačkoj, ali je zato sam dizajn dovoljno govori o filozofiji koja se krije iza koncepta 01Gen. Prednji deo je opremljen oslanjanjem koje definitivno može da upije sve neravnine koje donosi off-road vožnja, a dva prednja točka bez problema da simuliraju ponašanje klasičnog motocikla na krivudavoj asfaltnoj podlozi.

Da li će Yamaha ostati hrabra i nešto slično ponuditi i u finalnom obliku nije poznato, ali ono što znamo jeste da bi svakako bio interesovanja za takav trotočkaš.

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: Yamahačitanja : 1131Komentari

Što gotivno izgleda !

Autor Pit 08 Okt 2014, 08:36