home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U BMW-u su se za ovogodišnji sajam automobila u Frankfurtu zaista ozbiljno pripremili, što potvrđuje najava da će tamo prikazati još jedan koncept automobil.

BMW-ov šef Harald Krüger je naime potvrdio će ovaj bavarski proizvođač u Frankfurtu izložiti i novi električni koncept sa četvora varta, koji će se smestiti između modela i3 i i8.

To bi dakle mogao da bude koncept koji najavljuje model BMW i5, o kome se priča već duže vreme.

Kako stvari sada stoje, za sada neimenovani BMW concept bi trebalo da bude dimenzijama sličan Tesli Model 3, ali će serijski model BMW sigurno prodavati po višoj ceni od američkog vozila.

Budući da još nema zvaničnih detalja, očekuje se da će serijski BMW i5 imati baterije od 60 do 80 kWh i mesta za pet putnika. Takođe, moguće je da će BMW ponuditi i5 i u verziji sa pomoćnim benzinskim motorom za produženje dometa.

Iz BMW-a inače najavljuju da će do 2025. godine u ponudi imati 25 elektrifikovanih modela, od čega 12 potpuno električnih. Treba podsetiti da će BMW Group u Frankfurtu sledeće nedelje promovisati i studiju električnog Minija čija produkcijska varijanta na tržište stiže 2019. godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 279Komentari