home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pre neki dan smo imali priliku da vidimo promociju specijalne limitirane verzije MV Agusta F4 LH44 posvećenu šampionu formule 1, Luisu Hamiltonu.

Taman kad smo mislili da je to to od MV Aguste za ovu godinu oni su objavili novi pobljšani model F4RC za 2018. godinu. Model je pretrpeo promene na agregatu i elektronici dok je izgled ostao nepromenjen.

Nova F4RC ima više snage od svog prethodnika, snaga je povećana sa 205KS na 212KS. Što se elektronike tiče unapređena je na polju kontrole proklizavanja, motornog kočenja, takođe na novom modelu postoji senzor nagiba i tri žiroskopa, sve u cilju da se što bolje iskoristi svih 212KS sa kojima agregat raspolaže. F4RC je predstavio Leon Kamier, fabrički vozač MV Aguste u superbajk prvenstvu.

Cevast ram i dalje je zadržan, centralni deo rama zatvoren je sa ultra lakim aluminijumskim pločama što omogćava podešavanje zadnje viljuške po visini. Prednja viljuška je visokog kvaliteta i potpisuje je Ohlins, zadnji amortizer takođe je Ohlinsov i prednja viljuška i zadnja su podesive.

Za kočenje su zadužene brembo radijalne kočnice sa monoblok kočionim čeljustima, napred su diskovi prečnika 320 mm, dok je nazad postavljen jedan disk prečnika 210 mm.

Ovaj model poseduje i amortizer upravljača koji je podesiv.

MV Agusta na modelu F4RC upotrebila je najkvalitetnije komponente koje su dostupne na tržištu. Uspeh ostvaren ove godine u superbajk prvenstvu naterao je MV Agusta da napravi još konkurentniji motor za sledeću sezonu. U svakom slučaju nova F4RC je prelep motocikl napravljen sa samo jednim ciljem - da se trka i pobeđuje.

Očekivana cena ovog modela je oko 46 000$ tako da će ovakav primerak moći priuštiti samo pravi zaljubljenici trkačkih mašina sa dubljim džepom.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 228Komentari