home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
suzuki katana

Suzuki je registrovao ime “Katana” u Sjedinjenim Državama i to po drugi put, a postoji dobar razlog za to.

Ali pre nego što krenemo u raspravo oko toga šta će (ili šta neće) japanska kompanija raditi s tim imenom, treba shvatiti šta ovaj motocikl znači ljubiteljima dva točka širom sveta.

Za mnoge, Katana je čistokrvni spotski motocikl, napravljen kao interesantna alternativa GSX-R liniji u vremenima kada su se dva segmenta značajno preklapala.

Tokom godina, Katana linija je postala više orijentisana ka ulici, što je kulminiralo dizjanom koji bi po današnjim standardima mogao da se okarakteriše kao “sport touring”.

Šta nam sve to znači danas, u svetlu informacije da je proizvođač iz Hamamacua ponovo registrovao ovaj kultni naziv.

Postoji mogućnost da se ime nađe na liniji ulično orijentisanih sportskih modela, pre svega kako bi se izbegla aktuelna nomenklatura japanske kompanije. Ipak, još uvek nije sigurno hoće li se ime zaista oživeti i naći na nekoj od aktuelnih linija.

Treba imati na umu da je naziv registrovan u SAD, ali ne i u Evropskoj uniji, što znači da iza poteza stoji američka filijala Suzukija, tj. da je sve deo šireg plana namenjenog isključivo ovom tržištu.

Hoćemo li videti novu Katanu u budućnosti? Ostaje nam vidimo, a sve nam se čini da u ovom trenutku ni u Suzukiju ne znaju odgovor na to pitanje.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 808Komentari