home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Malaguti noviteti

20 Nov 2019 - 18:29 Motociklizam Link
Malaguti Drakon

Na nedavno završenom EICMA sajmu, imali smo priliku da vidimo ponovno rađanje Malaguti  brenda, kultne italijanske market koju je nakon bankrotstva 2011. godine, „oživela“ austrijska KSR grupa.

Iako je KSR još prošle godine preuzeo ovaj brend čekali su ovogodišnje izdanje salona kako bi predstavili nove modele, a posetioci su i te kako bili zainteresovani da vide šta novo donosi jedno od veoma važnih imena u istoriji italijanske moto industrije.

Najvažnija novina je DRAKON125, sportski „nejked“ koncept, koji bi prema najavama u serijskoj proizvodnji mogao da se nađe u drugoj polovini 2020. Ova studija je jedna od prvih kreacija novog KSR-ovog dizajnerskog centra, mada donosi vibracije nekadašnjih Malaguti modela.

Svoje mesto na štandu su imali modeli predstavljeni prošlog proleća, XTM50 i XSM50, ali i DUNE125X, „ofroud“ varijanta DUNE125 modela, otkrivenog letos u Black Edition izdanju.

Malaguti Dune 125X

KSR je najveći distributer električnih skutera u Evropi, pa stoga ne čudi da novi Malaguti naginje ka svetu elektrike. Otuda i RSTE koncept sa električnim agregatom, maksimalne snage 8 kW, manuelnim prenosom i 2 litijumske baterije. Kako navode u kompaniji, cilj je da se na tržištu nađe do kraja naredne godine.

Malaguti Madison 300

Malaguti MontePro 125

Iako u neku ruku potpuno različit, novi Malaguti se ne odaljava previše od svoje slavne prošlosti, Naredne godine, kompanija će proslaviti 90. rođendan, a kao rani poklon za ovu važnu godišnjicu, otkrivene su slavljeničke verzije MADISON300 i MONTE PRO125 modela.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Malagutičitanja : 563Komentari