home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bimota Tesi H2

Bimota je tokom svog postojanja imala dosta uspona i padova, nekoliko puta bila blizu odlaska u istoriju, ali je svaki put iznova spasavana.

Poslednji put, spasilac je bio japanski Kawasaki. Gigant iz „zemlje izlazećeg sunca“ je kupio 51% akcija italijanskog proizvođača, a na jesenjem EICMA salonu predstavljen je novi Tesi H2 model.

Bimota Tesi H2

Kawasaki agregati su se i ranije nalazili na Bimota mašinama KB1, KB2 i KB3, ali to je bilo pre više od 30 godina. Ovoga puta, na Bimotinom modelu se našao ni manje ni više nego fantastični turbo agregat sa Ninja H2.

H2 platforma se koristi u različitim varijantama, nudeći od 198 do 306 KS, koliko donosi trkački Ninja H2R. Prema dostupnim informacijama, Tesi H2 bi trebalo da donese 228 „konja“.

Što se težine tiče, ona bi trebalo da bude 214 kg i to u stanju spremnom za vožnju. Smanjenje od 24 kg, u poređenju sa težinom Ninja H2, postignuto je kroz korišćenje ugljeničnih vlakana. Prednji deo zadnje viljuške možda vizuelno izdužuje motocikl, ali je ukupno međuosovinsko rastojanje 10 mm kraće nego na H2.

Što se cene tiče, Bimota Tesi H2 bi trebalo da bude duplo skuplja od Ninja H2 modela.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Bimotačitanja : 358Komentari