home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Balamutti

Motocikl koji vidite na slikama je Ducati Hypermotard 1100... ili je makar to bio pre nego što je zahvaljujući veštim majstorima iz ruske radionice Balamutti postao ledena mašina na tri točka.

Pažljivo oko će primetiri čelični trelis ram sa Hypermotard modela, jednostranu viljušku, ali i njegov vazduhom hlađeni agregat.

Doduše, takođe ćete primetiri i još jedan točak napred, turbo kompresor, gume sa kramponima i kontrole koje kao da su sa svemirskog broda.

Balamutti ima velike planove s ovom mašinom, a jedan od njih je i nastup na čuvenoj „Bajkalskoj milji”, ledenom festivalu brzine koji se svake godine održava u Sibiru, nedaleko od granice sa Mongolijom.

Njen kreator, Vitalij Seljukov je imao toliko ideja, od kojih je mnoge uspešno primenio na svom dvotočkašu. Seljukov se posebno potrudio da modifikuje Garret GT35 turbo kompresor, prilagođavajući ga novom agregatu.

Motocikl je pomalo „lud”, to moramo priznati, ali ne sumnjamo da je zabavan za vožnju.

Vizuelno, podseća na Yamahu Niken. Svakako nas zanima kako će se Yondu (kako mu Seljukov tepa) proći na ledu. Bet obzira na sve, sigurno je da će privući dosta pažnje.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 237Komentari