home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson

Harley-Davidson je juče saopštio da će otpustiti 500 radnika u okviru novog plana o postavljanju posrnulog proizvođača na noge.

Finansijski direktor, Džon Olin, će odmah napustiti kompaniju, a njegovo mesto će privremeno zauzeti dosadašnji glavni blagajnik, Darel Tomas.

Prodaja kompanije u poslednjih pet godina beleži pad na svom glavnom tržištu, a to su Sjedinjene Države. Ove godine, na ekonomske probleme giganta iz Milvokija, dodatno je uticala globalna pandemija virusa korona. Zbog aktuelne situacije, Harley-Davidson je morao da smanji proizvodnju, što je dovelo do otpuštanja 140 radnika u pogonima u Pensilvaniji i Viskonsinu.

Sve ovo je deo novog plana izvršnog direktora, Nemca Johena Cajca, čiji cilj je oporavak kompanije. Cajc je na čelo došao u februaru, a slavu je stekao nakon što je renomiranog proizvođača sportske opreme, kompaniju Puma, spasao sa ivice bankrota. Njegova strategija restrukturiranja, nazvana The Rewire, ima za cilj da resetuje proizvodne linije, fokusira se na najsnažnije aspekte poslovanja i na davanje prvenstva profitabilnijim tržištima.

„Potrebne su ozbiljne promene“, naglasio je Cajc.

Kako navodi Harley-Davidson, najnovije mere će postaviti temelje za petogodišnji strateški plan, koji će obuhvatiti i oživljavanje prodaje u četvrtom kvartalu ove godine.

Proces restrukturiranja će ostaviti 700 ljudi bez posla, a njegovi troškovi će u 2020. iznositi ukupno 50 miliona dolara. Mada se očekuje da proces u potpunosti bude gotov do kraja godine, u kompaniji očekuju da će imati određene dodatne troškove i u 2021.

Više detalja će biti poznato nakon što bude objavljen finansijski izveštaj za drugi kvartal 2020.

Najnoviji potez je doveo do pada cene akcije kompanije za 1%.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhiva / Harley-Davidsončitanja : 217Komentari