home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM 1290 Super Duke RR

Emisiona dokumenta iz Nemačke otkrivaju da stiže novi KTM 1290 Super Duke RR, pa će tako Super Duke R dobiti i varijantu viših specifikacija.

Glasine o "RR" varijanti kruže već duže vreme, a činjenica da je Super Duke R u izdanju za 2021. još uvek nije predstavljen samo je dodatno doprinelo pričama da se nešto spreman.

Sada, emisiona dokumenta iz Nemačke otkrivaju da mašina zaista postoji, a očekujemo da će KTM oba modela uskoro otkriti.

1290 Super Duke R i RR će pretrpeti određena poboljšanja na agregatu, kako bi ispunili Euro 5 standard, dok bi na raspolaganju trebalo da ostane dosadašnjih 177 KS.

Emisona dokumenta navode da će i 1290 Super Duke RR imati maksimalnu snagu od 177 KS (132 kW), ali uz manju emisiju u poređenju s odlazećom "R" varijantom i sa Euro5 standardom. Razlike u emisiji sugerišu manje varijacija na agregatu kod "R" i "RR" modela, uz mogućnost drugačijeg izduvnog sistema.

Ako pretpostavimo da će pogonski sklop biti veoma slični, logično je očekivati još promena. Očigledna promena bi bilo WP Apex Pro ogibljenje, ali i smanjenje težine kroz upotrebu ugljeničnih vlakana.

1290 Super Duke RR neće biti jedini novi nejked koji nam se sprema. Dokumenta pominju i novi 890 Duke, za koji je navedeno da će doneti 114 KS, 5 "konja" manje od onoga što 890 Duke R ima na raspolaganju. Uz njega će ići i 890 Duke L varijanta smanjene snage.

To postavlja pitanje šta će biti sa 790 Duke, čije predstavljanje za 2021. još uvek čekamo. Kako je 790 niža verzija 890 Duke R, novi osnovni Duke model bi moga da znači kraj puta za njega.

Da je 2020. bila normalna godina, 1290 Super Duke RR bi bio otkriven na nekom od velikih jesenjih sajmova. Ovako ćemo morati da sačekamo malo, možda i do početka 2021. Što i nije toliko daleko.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 561Komentari