home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aprilia Tuono 660

Aprilia nastavlja da otkriva svoju liniju za 2021, na kašičicu informacije o svojim novim modelima.

Početkom sedmice smo dobili nove podatke o modelu Tuono 660, koji neće doneto inercijalnu mernu jedinicu (IMU) u standardnom paketu opreme, ali će ovaj komad hardvera ponuditi u dodatnom paketu. Takva informacija se kosi s onim što smo mislili da znamo o ovom motociklu.

U saopštenju za medije od pre više od mesec dana, Aprila nije eksplicitno pomenula da će Tuono 660 imati IMU, ali se takvo mišljenje nametnulo zbog opšteg trenda, cene, ali i činjenice da RS 660 (na kojoj je Tuono 660 zasnovan) ima ovu tehnologiju.

Aprilia Tuono 660

U najnovijem saopštenju, Italijani poručuju da će motocikl imati vrhunsku elektroniku, dok sam paket eksplicitno oslovljavaju kao “APRC paket elektronske kontrole”. Ovo poslednje je naročito interesantno, jer je APRC elektronski paket debitovao na RSV4 za 2011, a od svog lansiranja je koristio inercijalnu mernu jedinicu za kontrolu proklizavanja i druge sisteme.

Aprilia je bila prvi brend koji je ponudio paket elektronike pokretan inercijalnom mernom jedinicom, a njegov dizajn se poprilično promenio tokom godina. Stoga je bez presedana da APRC paket za Tuono 660 ne sadrži ovu tehnologiju. Ipak, naći će se u dodatnom paketu opreme, zajedno s kvikšifterom.

Iz novog saopštenja smo saznali da će Tuono 660 u američkoj verziji imati 5 KS više od evropske, koja na raspolaganju ima 95 KS.

Ostaje nam da čekamo nove informacije.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Apriliačitanja : 382Komentari