home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta Veloce

MV Agusta je predstavila Superveloce liniju za 2021, koju čine standardna i nova "S" verzija.

Obe varijante imaju isti agregat, s tim što se "S" može pohvaliti brojnim drugim detaljima, poput nove bele grafike, kožnog sedišta od alkantare i žbičanih felni.

Velika novina za 2021. je ispod oklopa. U pitanju je vodom hlađeni DOHC agregat, zapremine 798 kubika, koji sada ima Euro5 homologaciju, ali i dalje donosi 147 KS na 13.000 o/min.

MV Agusta Veloce

Tu su novi ventili, čaure ventila u vođice, koji pomažu da se smanji trenje i poveća efikasnost potrošnje.

MV Agusta Veloce

Inžinjeri u Varezeu su potpuno redizajnirali izduvni sistem, a poseban fokus je bio na ispunjavanju novih emisionih regulativa. Promene je pretrpela i kontrolna jedinica, čiji sistem upravljanja sada isporučuje preciznije informacije.

MV Agusta Veloce

Veloce linija za 2021. ima i novu inercijalnu mernu jedinicu (IMU), koja koristi veliki broj informacija kako bi pružila preciznu i optimalnu kontrolu nad motociklom. Celokupne promene na IMU platformi za posledicu imaju više uživanja i veću lakoću upravljanja.

Za kočenje se brine Continental sistem, sa ABS-om, i podešavanjima prilagođenim italijanskom motociklu. Tu je i kontrola proklizavanja.

Superveloce, u obe verzije, dolazi sa trećom generacijom dvosmernog kvikšiftera, koji zahvaljujući novom senzoru sistemu kontrole poboljšava promenu stepena prenosa.

Od ostalih većih promena izdvajamo 5,5-inčni TFT ekran, mogućnost povezivanja preko MV Ride aplikacije i navigaciju.

Za sada nema informacija o ceni, ali ma kakva ona bila, sigurno je da će se ovakva mašina brzo rasprodati.  

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 305Komentari