home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Aprilia SXR 50

1 Maj 2021 - 10:30 Motociklizam Link
Aprilia SXR 50

Aprilia je lansirala novi SXR 50, model koji donosi novi trend u segment skutera do 50 kubika. Osim mlađim vozačima, sada se cilja znatno šira i raznovrsna publika.

U stvari, Aprilia SXR je prvi urbani skuter sa ovako malim agregatom koji nudi udobnost, funkcionalnost i sadržaje koji su uglavnom namenjenima skuterima viših perfomansi.

Agilan i sa smanjenim troškovima održavanja, SXR 50 je idealno svakodnevno prevozno sredstvo u urbanim sredinama, garantujući vozačima udobnost i praktičnost kakvu smo dosad mogli da vidimo samo u višim kategorijama.

Aprilia SXR 50

Pokreće ga izuzetno moderni četvorotaktni jednocilindarski agregat zapremine 50 kubika, koji ispunjava Euro 5 standard i odlično se snalazi u gradskoj vožnji i u "kreni-stani" saobraćaju, a da ne pominjemo da je izuzetno ekonomičan.

Aprilia SXR 50

Dizajn Aprilije SXR 50 je savremen i izuzetno prepoznatljiv. Tu je dualni LED far, koji izgledom podseća na jedinice kakve možemo da vidimo da sportskim modelima italijanskog proizvođača. Uz dnevna svetla, imamo i LED indikatore promene pravca. Celokupna pojava podseća na veći GT skuter, a glavna odlika je udobnost u vožnji.

Digitalna LCD instrument tabla ima brzinomer i obrtomer, kilometar-sat, a nudi i informacije o temperaturi, vremenu, nivou goriva u rezervoaru, ali i pregršt drugih informacija kojima se može pristupiti preko MODE dugmeta.

U paketu dodatne opreme je Aprilijin MIA sistem povezivanje, pre kog možete svoj pametni telefon povezati s skuterom. Ovakva opcija je nešto potpuno novo u ovom segmentu, čime je italijanski proizvođač dodatno naglasio tehničke karakteristike nove mašine.

Dugačak je 850 mm, uz visinu od 775 mm, što omogućuje izvanredne manevarske sposobnosti. Moderni profil LED zadnjih svetala naglašava izgled zadnjeg dela, a 12-inčne felne pojačavaju sportski karakter novog skutera.

Skladišni prostor ispod sedišta je zapremine 20 litara i njega se može smestiti jet kaciga.

Aprilia SXR 50 je dostupna u četiri boje. Dve su klasičnijeg izgleda, Essence bela i Instinctive siva, dok Power crvena i Enigma mat crna imaju sportskiji karakter.

Pomenućemo još i ram od cevastog čelika, izuzetne čvrstine, koji nudi bolje upravljanje i stabilnost u vožnji kakvu nude modeli više kategorije, pritom dajući vozaču osećanje potpune kontrole nad vozilom. Napred je teleskopska hidraulična viljuška, dok pozadi imamo amortizer podesiv u pet pozicija.

Napred su 120/70 pneumatici koji obezbeđuju prijanjanje i stabilnost bez kompromitovanja agilnosti i manevarskih sposobnosti. Kočioni sistem čine 220-milimetarska prednja disk kočnica i pouzdani 140-milimetarski zadnja bubanj kočnica.

Lista dodataka za SXR 50 je napravljena tako da dodatno pojača udobnost i funkcionalnost vozila. Dostupan je gornji kofer, zapremine 32 litra, u koji možete smestiti flip-up kacigu, kao i naslon za leđa, u istoj boji i od istog materijala kao i sedište.

Drugi praktični dodaci, izuzetno korisni za svakodnevnu upotrebu su veće vetrobransko staklo, bočni štender, sistem zaštite od krađe, kao i vodootporni pokrivač za sedište.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 319Komentari