home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta Brutale

Ako volite motocikle agresivnog izgleda, onda ste sigurno ljubitelj MV Agusta Brutale modela, jer se malo koji dvotočkaš može s njim meriti kada je estetika u pitanju.

Za mnoge, Brutale je jedan od vizuelno najupečatljivijih kreacija pokojnog Masima Tamburinija, a tokom godina je evoluirao u pravo sportsko i dinamično umetničko delo.

Iako će Tamburinijevo nasleđe biti teško nadmašiti, njegova inspiracija je i dalje tu. Zato je njegov sin, Andrea, dobio zadatak da u čast 20. godišnjice ovog modela uradi njegov redizajn.

Brutale je prešao ogroman put od debija originalnog modela, koji je za svojim agregatom od 798 kubika i 140 KS zamišljen kao rival Ducati Monsteru. Danas, motocikl je postao upečatljiv hipernejked, koji je sa 208 KS jedna od najsnažnijih mašina u svojoj klasi.

I mada će aktuelni model ostati nedirnut, Andrea Tamburini će spremiti novi izgled za Brutale 1090, 990 i 920. Oni će dobiti novi redizajn sa retro elementima kao omaž originalnoj kreaciji velikog italijanskog dizajnera.

Tu je i tizer video pod nazivom T01 Project by Tamburini Corse, što je takođe i referenca na Tamburini T12 Massimo, specijanu seriju lansiranu 2016.

Najava novog redizajna stiže usred glasina da će MV Agusta na predstojećem EICMA sajmu u Milanu predstaviti novi F4. Jedna od najčuvenijih kreacija Masima Tamburinija, novi sportski motocikl je dizajnirao Horacio Pagani, vlasnik proizvođača superautomobila istog imena.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 261Komentari