home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Motorrad zaštitio ime Roctane

BMW Motorrad je nedavno registrovao ime Roctane u Nemačkoj, a kompanija je podnela zahteve za zaštitu ovog naziva i za međunarodna tržišta.

Ipak, još uvek je misterija kakav tip motocikla bi mogao da se zove ovako.

Bavarci su prilično predvidivi kada je nomenklatura u pitanju. Uglavnom, tu je slovo – koje predstavlja konfiguraciju agregata, zatim broj – za zapreminu, kao i kombinacija slova – da opiše stil motocikla.

S vremena na vreme, u igri se nađe i neko pravo ime, a upravo je to slučaj s nazivom Roctane.

Dostupne informacije potvrđuju da je ime namenjeno za motocikl, a činjenica da počinje s „R“ je indikacija da će ga pokretati jedan od bokser agregata minenskog giganta.

U aktuelnoj liniji BMW-a, jedino odstupanje od pomenute kombinacije u imenu je R nineT. Od 2001. do 2006. proizvodio se R1150 Rockster, koji je bio stritfajter model zasnovan na R1150R platformi.

Naravno, ovo nije jedino ime koje je BMW Motorrad zaštitio tokom prethodnih godina, a mnoga se nikada nisu našla na nekom motociklu.

Pomenućemo nekoliko naziva sa „M“, poput M1300 GS, M1000 X, ali nijedno nije realizovano. Nedavno je registrovan i naziv R12, koji nje nagoveštavao bebi verziju R18 retro kruzera, s bokser tvin agregatom od 1.200 kubika.

Za sada, naša najbolja pretpostavka je da će ime Roctane biti povezano ili sa R18 ili s R12, mada ne treba odbaciti mogućnost da se radi o kruzer mašini visokih performansi.

Kada ćemo znati nešto više o tome, ostaje da se vidi. Ostaje nam samo da čekamo.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 254Komentari