home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide

Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide iz 1976. godine u vlasništvu pokojnog velikana Elvisa Prislija ponovo je na aukciji, samo tri godine nakon što je na jednoj zaradio više od 800.000 dolara.

Jedan od mnogih Harley-Davidson motocikala koje je Prisli posedovao tokom svog života, ovaj model, međutim, ima poseban značaj kao njegov poslednji Harley. Čuveni pevač je preminuo 1977, sa svega 42 godine.

Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide

Zaista, nakon što je prešao svega 202 km, Prisli je gotovo netaknuti motocikl poklonio jednom muzeju, gde je u staklenom kućištu proveo narednih 30 godina.

2019. je doneta odluka da se Electra Glide stavi na aukciju, privukaviši dosta pažnje širom sveta. Tada su se pojavile glasine da bi motocikl mogao da dostigne cenu od fantastičnih 2 miliona dolara.

Na kraju, pobednička ponuda nije bila baš tako ekstravagantna, s tim da ni 800.000 dolara od nepoznatog kupca nije mali iznos. To je i dalje bilo dovoljno da bude proglašen za treći najvredniji motocikl ikada prodat na jednoj aukciji.

Sada je na redu isti onlaj proces nadmetanja. Ono što se svi pitaju je da li će Harley moći da nadmaši Vincent Black Lightning motocikl iz 1951. godine, vredan 929.000 dolara i da postane najskuplji dvotočkaš svih vremena?

Moraćemo da sačekamo i vidimo, ali smo skeptični. Prvo, apsolutno se ne pominje gde se motocikl nalazi ili da li je korišćen od poslednje prodaje na aukciji, osim što se kaže da „prešao malu kilometražu i da je zadržao svu svoju originalnost kao kada ga je kupio Elvis“. Međutim, aukcionari kuće GWS poseduju video snimak koji je dokaz njegovog stanja.

Licitacija je počela na 100.000 dolara i raste u koracima od 10.000 dolara. U trenutku pisanja, vodeća ponuda je 120.000 dolara, mada ima još tri nedelje do zatvaranja aukcije.

Harley-Davidson je jedan od nekoliko predmeta Elvisa Prislija - uključujući njegovu Lincoln Continental limuzinu, pa čak i njegov privatni avion - koji se prodaje u okviru kolekcije nazvane "Zbirka izgubljenog nakita Elvisa Prislija i pukovnika Toma Parkera".

Aukciju podržava Elvisova udovica, Prisila Prisli, koja će napisati lično pismo pobedničkom ponuđaču, a koje će on dobiti uz kupljeni motocikl.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 392Komentari