home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kawasaki Z250 / Z300

31 Jan 2013 - 21:43 Motociklizam Link

Prošle jeseni smo saznali da Kawasaki priprema naked verziju Ninje 300. Tada dostupna skica je otkrila da je taj dvotočkaš u osnovi križanac između sportiste male zapremine i novog Z800 koji je otkriven na Intermotu. Najnoviji član Kawasakijeve game danas je zvanično otkriven u Japanu gde su njegove prve fotografije objavljene na Kawasakijevoj zvaničnoj stranici.

 (Dalje)Ako je neko stručnjak za male dvotočkaše onda je to Honda koja godišnje u Aziji proda oko 5 miliona različitih motocikala. Velika većina njih su skuteri i dvotočkaši male zapremine pa ne čudi Hondin potez kojim na scenu dovodi još jedan konkurentski dvotočkaš u ovom segmentu.

 (Dalje)

Marko Petrović je industrijski dizajner iz Kragujevca koji je oformio konceptualni brend Arac, a koji bi prema njegovoj zamisli trebalo da pokriva sve sfere transporta i to sa jednim ciljem – pomeranjem tehnoloških i dizajnerskih granica do njihovog maksimuma. Prvi projekat odrađen pod tim nazivom je studija ZXS iza čijeg imena se krije konceptni Streetfighter.

 (Dalje)

Uz novi skuter People One 125, Kymco je na ovogodišnjem Salonu dvotočkaša u Milanu predstavio i svoja dva električna skutera E-Queen i E-Candy.

 (Dalje)

Ako želite da proširite gamu samo pripremite posebnu seriju svog dvoktočkaša ili automobila. Promenite nekoliko detalja na njemu, nabacite nešto opreme i eto novog ekskluzivnog modela koji će privući nove kupce. To je primenila i Honda koja je u Milanu izložila posebnu, ograničenu seriju svog Crosstourera 1200.

 (Dalje)

Ducatijev superbike dvotočkaš koji je nedavno proslavio prvi rođendan ovih dana ima razloga za još jedno slavlje. To je osvajanje titule motocikla godine koju mu je dodelilo Svetsko Supertest udruženje.

 (Dalje)

Nova California 1400 je glavna zvezda na Moto Guzzijevom štandu u Milanu. Novitet, čije su se prve špijunske slike pojavile pre gotovo dve godine, sada je konačno predstavljen javnosti i to u dve verzije – Custom i Touring.

 (Dalje)

BMW Motorrad je najavio da radi na novom retro motociklu. To će biti jedan od modela kojima će BMW proslaviti 90 godina postojanja svog moto odeljenja.

 (Dalje)

Jedan od brendova koji je na ovogodišnje izdanje EICMA salona došao dobro pripremljen je BMW Motorrad koji je tamo između ostalog izložio i novi BMW F 800 GT.

 (Dalje)

Dok su nam neki moto brendovi servirali iznenađenja uoči novog EICMA salona koji svoja vrata otvara sutra, Triumph nije bio među njima. To nije zato što britanski brend nije pripremio nikakav novitet, već zato što smo novu Daytonu 675 do sada imali priliku da vidimo već nekoliko puta pa nam ona nije ništa strano.

 (Dalje)

*motor zapremine 821 ccm, 110 KSJedan od noviteta koje je KTM pripremio za ovogodišnje 70. izdanje EICMA salona ipak je samo koncept dvotočkaša. Ovde naravno pričamo o novom 1290 Super Duke R modelu koji će tamo biti predstavljen ovog četvrtka.

 (Dalje)

Honda CBR500

12 Nov 2012 - 14:30 Motociklizam Link

To što nam se četvrtak još uvek čini daleko ne znači da tako misle i moto brendovi koji će tada u Milanu pokušati da pokažu svoje najbolje lice. Iako nema toliko noviteta kao italijanski brendovi, Honda je u Italiji uvek dobro pozicionirana, pa je tako njen izložbeni prostor na EICMA salonu među onima koji se prostiru na najviše kvadratnih metara. Tako će verovatno biti i ove godine kada će japanski brend tamo promovisati tri noviteta zasnovana oko motora zapremine 469 ccm.

 (Dalje)

Vespa 946

11 Nov 2012 - 10:15 Motociklizam Link

Prošlog novembra Piaggio je u Milanu predstavio koncept Quarantasei, viziju skutera koja je spojio sadašnjost i budućnost. Tada predstavljena “46-ica” je za godinu dana prerasla u model Vespa 946 koji svojim imenom aludira na godinu kada je ovaj brend u prodaju pustio svoj prvi dvotočkaš.

 (Dalje)

Aprilia je dobro iskoristila ovih pola godine koliko je prošlo od predstavljanja koncept varijante polivalentnog motocikla CapoNord i njegove skorašnje premijere u Milanu sledeće nedelje. Ti meseci su iskorišćeni za dodatno poliranje izgleda križanca između Dorsodura i superbike motocikla RSV4.

 (Dalje)