home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Budući da potpuno novog modela još nema na vidiku, Mitsubishi je za modelsku godinu 2016 na američkom tržištu ponovo restilizovao aktuelnu generaciju Lancera koji se inače pojavio još 2007. godine.

Na ovaj način je Lanceru produžen život za još neko vreme, a za to su zaslužne manje vizuelne promene na eksterijeru i u enterijeru, kao i bogatija oprema. Takođe, pored ukidanja sportske verzije Evolution X (najavljeno za kraj ove godine), Mitsubishi je iz ponude Lancera izbacio i varijantu Ralliart sa 237KS.


Kako bilo, u modelskoj godini 2016 Lancer će u SAD-u biti dostupan sa paketima opreme ES, SE, SEL i GT, kao i sa izborom između 2,0 i 2,4 litarskog motora (sa 148KS odnosno 168KS). Takođe, proširen je i broj verzija koje su dostupne sa pogonom na sva četiri točka.


U ponudi su manuelni petostepeni menjač i najnovija generacija Mitsubishijevog CVT menjača za koji se kaže da je zaslužan za smanjenu potrošnju goriva, manju buku i bolje ubrzanje.

Što se tiče izmena, njih realno i nema mnogo i primetiće ih pre svega vlasnici aktuelne verzije, ali se ističu nova prednja maska, redizajnirani prednji branik sa bumerang LED dnevnim svetlima, svetla za maglu, novi dizajn alu točkova od 16 do 18 inča, par novih boja (Diamond White Pearl i Alloy Silver), kao i doterana unutrašnjost sa redizajniranom centralnom konzolom sa USB portom, novim ekranom audio sistema, drugačijim dezenom sedišta i opcionim novim navigacionim sistemom.

Cene u SAD-u će se kretati od 17.595 dolara za baznu verziju (Lancer ES 2.0 5MT) pa sve do 23.495 dolara za Lancer GT 2.4 CVT.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

čitanja : 1215Komentari