home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon tri godine na tržištu, Hyundai je nedavno manji hatchback HB20 koji se prodaje u Južnoj Americi podvrgao redizajnu, a sada je to isto uradio i njegovoj (pro)terenskoj verziji HB20X koja raspolaže i sa dodatnim zaštitnim elementima.

Kao i kod običnog HB20 modela, i kod HB20X se vizuelne promene tiču upadljivije maske, prednjih svetala, restilizovanih zadnjih svetala i novih 16-inčnih alu točkova, a treba pomenuti i bogatiju opremu.

Izmena ima i u unutrašnjosti, a to podrazumeva drugačija sedišta sa novim dezenom, kao i 7-inčni ekran na centralnoj konzoli (sa Android i Apple konekcijom).

HB20X je dobio i modifikovano oslanjanje (klirens je povećan za 10 mm i sada iznosi 206 mm) i upravljačkni sistem, dok se pod haubom nalazi 1,6 četvorocilindraš sa 122KS (u paru sa novim šestostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem).

Hyundai napominje i da je potrošnja goriva sada manja (za 5,4 %), a nešto veća je i najveća brzina (sa manuelnim menjačem iznosi 183 km/h, sa automatikom 185 km/h). 

Ivan Mitić – auto.blog.rsčitanja : 936Komentari