home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford je rešio da na tržište Evrope dovede mali krosover B segmenta pod nazivom "ecosport". Izveštač Auto magazina nalazi se u Kelnu na preliminarnim test vožnjama. Detaljni opis novog modela moćićete da pročitate u narednom, novembarskom broju Auto magazina.

Model “ekosport” nastao je na mehaničkoj platformi male “fijeste”, ali je u razvoj automobila uloženo toliko pažnje, da je Ford rešio da naglasi kako u ovom slučaju prvo slovo skraćenice klase kojoj pripada, SUV, znači Smart (pametna), a ne Sport, kako glasi standardni naziv.

Sa kompaktnim dimenzijama karoserije i obiljem prostora u kabini ovaj automobil se sa lakoćom koristi ne samo za gradsku vožnju, već i za porodične izlete van grada.

Na raspolaganju su poznati benzinski i dizel motori, uz pogon na prednjim točkovima. Pored toga, spomenućemo i napredni infotejnment sistem koji pojednostavljuje integraciju i korišćenje pamentnih telefona u vožnji.

Ono što je možda i nainteresantnije za naše kupce je činjenica da će cena “forda ekosport” biti vrlo konkurentna.

Izvor: Magazinauto.comčitanja : 627Komentari

"Pored toga, spomenućemo i napredni infotejnment sistem koji pojednostavljuje integraciju i korišćenje pamentnih telefona u vožnji."

Je l ovo referenca ili kontrareferenca? Inače, sjajno ime Ecosport.. u nivou Kuga-e. Koliko je Fiesta lepša od Ecosporta, toliko je HR-V lepši od Jazz-a. Kosmička pravda? Još da se vidi da li će ovaj po ceni da gađa HR-V..

Autor Priapus 30 Okt 2015, 16:13