home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Peugeot je diskretno osvežila svoj kompaktni hatchback i karavan 308 ranije ovog meseca, a sada je na Twitteru objavila fotografiju GTI modela koja je međutim ubrzo uklonjena.

Kao što se moglo i očekivati, brojni automobiliski magazini su preuzeli fotografiju pre nego što je izbrisana, tako da sada znamo kako izgleda osveženi 308 GTI. Na prvi pogled je teško pronaći razlike, ali će oni bolji poznavaoci uočiti promene na prednjem delu, tačnije na gornjim i donjim rešetkama hladnjaka, redizajnirani su ventilacijski otvori, a prednji deo odlikuje i nešto više hromiranih delova.

Kombinacija plave i crne boje je takođe novost, a na zadnjem delu, koji nije vidljiv na fotografiji, očekuju se manje promene LED svetala i branika, ali ništa značajno.

Kada je reč o standardnom modelu 308, prava vest su bili potpuno novi ili poboljšani motori, tako da će biti zanimljivo videti da li će isti slučaj biti i s GTI verzijom. Priča se da će aktuelni 1,6 litarski turbo benzinac koji razvija 270KS i 330 Nm biti unapređen tako da će isporučivati 290KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Što se tiče impresivnog koncepta 308 R Hybrid sa 500KS predstavljenog pre nekoliko godina, on za sada neće dobiti produkcijsku verziju.

Izvor: Klix.ba

Foto via Motor1.comčitanja : 399Komentari