home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chevrolet Silverado

Novi Chevrolet Silverado će se od sada prodavati i sa potpuno novim četvorocilindričnim agregatom radne zapremine 2,7 litara sa turbo punjačem, koji će razvijati veći broj konjskih snaga i obrtnog momenta od V6 agregata radne zapremine 4,3 litara kojeg menja.

Zapravo, model Silverado za 2019. godinu je sada za 172 kilograma lakši od prethodnog modela upravo zahvaljujući novom, manje agregatu, i to uprkos tome što ima više prostora u kabini i prostoru za prtljag. Predstavnici američkog proizvođača automobila navode da je krajni rezultat zapravo "kamionet koji je zabavan za vožnju".

"Novi Silverado 2.7 Turbo pruža impresivne performanse i odličnu efikasnost kada je reč o potrošnji goriva", naveo je glavni inženjer projekta Silverado, Tim Asokils. On je dodao i da je ovaj kamionet sada zabavniji i udobniji za svakodnevnu vožnju, te da sjajno ubrzava i da može da povuče veliki teret.

Novi agregat radne zapremine 2,7 litara je standardan na LT i RST verzijama modela Silverado, a razvija za 14% veći obrtni momenat i troši za 13% manje goriva od V6 agregata radne zapremine 4,3 litara kojeg menja. Takođe, on do 100 km/h ubrzava za čitavu sekundu manje od svog prethodnika.

Ukupna izlazna snaga novog agregata je 310 "konja" i 471 Nm obrtnog momenta zahvaljujući čemu Silverado od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekudni. Što se vučne snage tiče, ovaj model može da povuče teret težine 3.265 kilograma, a u njegov prtljažni prostor može da stane čak 1.034 kilograma tereta.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, jeste to što je novi agregat opremljen Start/Stop tehnologijom, te je zbog toga i znatno ekonomičniji.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: Chevroletčitanja : 332Komentari