home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Renault City K-ZE

Renault je prošlogodišnji sajam automobila u Parizu iskoristio da javnosti prikaže K-ZE Concept (K za Kwid i ZE za Zero Emission), i to kao najavu budućeg serijskog električnog modela za mase.

Već tada je bilo najavljeno da će serijski model biti spreman tokom 2019. godine, a danas je na sajmu u Šangaju održana svetska promocija definitivnog, produkcijskog modela koji je poneo naziv City K-ZE.

Renault City K-ZE

Prodaja će prvo startovati u Kini, a radiće se o pristupačnom vozilu budući da manja EV vozila na kineskom tržištu prolaze veoma dobro. Francuzi su još ranije nagovestili da će u slučaju uspeha u Kini taj električni model ponuditi i na drugim tržištima.

Renault City K-ZE

Što se Evrope tiče, predstavnici Renaulta na promociji u Šangaju o tome nisu zvanično govorili, mada neki izvori nezvanično pominju i tu mogućnost, ali ne pre 2021. godine.

Kako bilo, pred nama je električni automobil napravljen na CMF-A platformi, sa međuosovinskim rastojanjem od 2423 mm, klirensom od 150 mm i prtljažnikom čija zapremina iznosi 300 litara.

Renault City K-ZE

Renault nije saopštio mnogo detalja, ali je poznato da automobil ima autonomiju od oko 250 km, kao i da će na brzom punjaču za 50 minuta moći da se napuni 80% kapaciteta baterija.

Renault City K-ZE

Deo opreme će između ostalog činiti i LED svetla, 8.0-inčni infotainment sistem, navigacija, zadnja kamera i parking senzori.

Za proizvodnju u Kini će se brinuti e-GT New Energy Automotive Co, joint venture Dongfenga i Nissana.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 318Komentari