home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Kružna staza De la Sarthe ima čast da ugosti novu automobilsku ikonu – automobil Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation. To je nastavak javnog predstavljanja ovog modela automobila na 24 sata Le Mana 2019. Tako će takmičari prvi videti Aston Martinov najskuplji novi automobil.

DB4 GT Zagato Continuation je nastavak planiranog proširenja ponude marke Zagato povodom proslave stogodišnjice. Prvi Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation (deo Aston Martin DBZ Centenary Collection) svoj javni nastup ima na najpoznatijem svetskom takmičenju za trke izdržljivosti krajem ove nedelje. DB4 GT Zagato Continuation je samo jedan od 19 automobila koji će se napraviti a biće prikazan tokom naporne 24-časovne trke.

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Proizvodni model ovog sportskog automobila samo za staze, najnoviji u Aston Martinovom izuzetno uspešnom nastavku Continuation programa, a koji je započeo serijom DB4 GT Continuation u 2017., predstavlja vrhunac oko 4.500 sati mukotrpnog i pomnog zanatstva. Kao i kod svih vozila Continuation, Zagato je napravljen u Aston Martinovom svetski poznatom sedištu Heritage Division u Newport Pagnellu (Buckinghamshire). Sada najveći, najbolje opremljeni i najpoznatiji Aston Martin restauratorski centar na svetu, ima neprocenjive i visoko specijalizovane veštine koje se njeguju u Aston Martin Works savršeno su prikladne za slavne Continuation projekte.

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Automobil predstavlja vrhunac dosadašnjih Aston Martinovih projekata, a ponosno nastavlja svoju 50-godišnju saradnju sa svetski poznatom italijanskom kućom za projektovanje Zagato. Crvena boja Rosso Maja je prilagođena originalnim majstorima koje su stvorili Max Meyer & ICI, koji su dobavljači boja za originalne automobile. Unutrašnjost automobila je u Obsidian Black koži, koja pokriva sedeće površine sedišta od ugljeničnih vlakana; vrata i zadnji prostor. Crni Wiltonovi tepisi obloženi u Obsidian Black koži pokrivaju pod, a prošiveni su Obsidian Black koncem.

Novi model može da se pohvali 4,7 litarskom verzijom benzinskog motora sa šest cilindara, koji se nalazi u DB4 GT Continuation, te u ovom slučaju proizvodi više od 390KS. To se prenosi na zadnje točkove preko ručnog menjača s četiri stepeni prenosa i diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Instrumenti su po Continuation specifikaciji napravljeni prema odobrenom FIA standardu. Dobro je znati da su ručno napravljene ploče karoserija novih automobila od ravnih aluminijumskih limova debljine 1,2 mm i predstavljaju stotine sati vrhunske izrade, a napravljene su tehnikama koje su bile uobičajene pre gotovo 60 godina.

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Prvobitno napravljen kao evolucija DB4 GT s kratkim podvozjem, DB4 GT Zagato Continuation sledi isti recept, s tankim aluminijumskim telom koji je obložen oko laganog cevastog okvira. Ovaj najnoviji model sledi uspeh 25 modela Aston Martin DB4 GT Continuation koji su prodati zaljubljenicima u kolekciju 2017. i prethodi onome što će možda biti najambiciozniji nastavak do sada: automobili Aston Martin Goldfinger DB5 Continuation koji će stići na tržište 2020. godine.

Cena DBZ Century Collection biće 6 miliona funti plus porezi. Prve isporuke kupcima će započeti u trećem tromesečju 2019.

Izvor: Automania.hr

Foto: Aston Martinčitanja : 344Komentari