home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mustang Mach-E

Nakon odluke Forda da u martu neće biti među automobilskim kompanijama koje će svoje modele predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi, u američkom automobilskom gigantu su odlučili da svoj prvi elektropokretani automobil Evropljanima predstave ove nedelje u Londonu.

Ford Mustang Mach-E

Radikalno drugačiji od originala čije ime nosi, Fordov električni crossover Mustang Mach-E će biti podešen da optimalno odgovori na očekivanja i navike evropskih vozača, ali i evropske puteve. U inženjerijskom odeljenju Forda su u to ime rekalibrisali upravljački sistem, oslanjanje, funkciju ESP-a i distribuciju snage na obe osovine.

Ford Mustang Mach-E

U "plavom ovalu" nisu objavili koliko kupaca je u Evropi već rezervisalo svoj elektropokretani Mustang Mach-E, ali su rekli da se većina odlučila za opciju koja uključuje najveći ponuđeni kapacitet baterija (98,8 kWh) s kojim bi Mach-E (prema WLTP normama) s jednim punjenjem trebalo da prelazi 600 kilometara.

Ford Mustang Mach-E

Pored učešća u projektu IONITY (zajedno s kompanijama BMW, Daimler i VW) koji će do kraja godine rezultirati instaliranjem 400 stanica za brzo punjenje baterija širom Evrope, ambicije Forda potvrđuje i činjenica da će za kupce na Starom kontinentu instalirati i 1.000 sopstvenih punjača.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Fordčitanja : 477Komentari