home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Obnovljeni Lexus LS

7 Jul 2020 - 17:30 Noviteti Link
Lexus LS

Tri i po godine otkako je predstavljena peta generacija modela Lexus LS, stigao je obnovljeni model koji će biti opasnija konkurencija nemačkim predstavnicima, posebno novoj Mercedesovoj S-Klasi.

Luksuzni japanski sedan nije doživeo velike promene dizajna, ali je dobio novu boju pod nazivom Gin-ei Luster, odnosno sivu s glatkom teksturom poput ogledala.

Lexus LS

Svetla izgledaju drugačije jer je LS usvojio novi adaptivni sistem. Lexus je napravio i promene prednjeg branika koji sada ima vertikalne linije u oba ugla, dok rešetka hladnjaka ima primetan modul senzora.

Lexus LS

Na fotografijama su LS 500 s F Sport specifikacijama i LS 500h s blago promenjenom grafikom zadnjih svjetala i Piano Black detaljima u odnosu na prethodne hromirane detalje. U ponudi su i dva nova dizajna felni uključujući 20-inčni set za F Sport verziju.

Lexus LS

Unutrašnjost je uglavnom nepromenjena, LS je dobio HD ekran za digitalni retrovizor, crnu dugmad na ekranu i centralnoj konzoli koja sada ima dugme s funkcijom prečice za 12,3-inčni infotainment sistem kako bi se brzo podesila sedišta s grejačima i upravljač. Infotainmet sistem sada sadrži novi ekran osetljiv na dodir, a podržava Android Auto i Apple CarPlay integraciju.

Lexus LS

Promene se možda čine minimalnim, ali je to rezultat Lexusove namere da se fokusira na poboljšanje udobnosti. Adaptivno oslanjanje je dodatno optimizovano za udobnu vožnju, a unapređeni su i stabilizatori i nosači motora. Sedišta su mekša nego ranije i bolje apsorbuju vibracije.

Lexus LS

LS 500 ima brži menjač, dok se hibridni sistem u modelu LS 500h aktivira češće kako bi ubrzanje bilo bolje. Oba modela imaju aktivni sistem kontrole buke i elektronski sistem poboljšanja zvuka.

Lexus LS

U osveženom modelu debituje i Lexus Teammate, skup pomoćnih sistema za vozača uključujući sistem za pomoć pri parkiranju koji podrazumeva automatsku kontrolu upravljača, pedale gasa, kočenje i menjač. Automobil poseduje i sistem kamera i ultrazvučne senzore koji pomažu vozaču da održi automobil u traci, da promeni traku kretanja, drži rastojanje i da mu pomaže pri preticanju drugih vozila.

Lexus Teammate će vremenom postajati sve bolji jer podržava nadogradnje softvera pa će vozači dobijati sve nove funkcije čim budu dostupne.

Prodaja obnovljenog Lexusa LS u Japanu počinje krajem ove godine, a na ostalim tržištima će se pojaviti naredne godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Lexusčitanja : 352Komentari