home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Maybach S-Class

Nakon promocije nove generacije Mercedesa S klase (početkom septembra ove godine), danas je na redu bila i premijera njegove luksuzne Mercedes-Maybach verzije.

Mercedes-Maybach S-Class

U najkraćem, Mercedes-Maybach S-Class je produžena i najekskluzivnija varijanta nove S klase (međuosovinsko rastojanje je 180 mm duže i iznosi 3396 mm), sa luksuznim enterijerom i još više mesta za putnike pozadi (za koje su predviđena i sedišta sa funkcijom masaže i separatno grejanje za vrat i ramena).

Automobil je dugačak 5469 mm, širok 1921 mm i visok 1510 mm.

Mercedes-Maybach S-Class

Mercedes-Maybach S-Class

Takođe, velika pažnja je posvećena zvučnoj izolaciji čemu doprinosi i novi Active Noise Compensation sistem.

Mercedes-Maybach S-Class

Mercedes-Maybach S-Class

Automobil je dobio i redizajniranu masku, doterane branike, prednja svetla sa Digital Light tehnologijom, točkove od 19 do 21 inča, dupli M logo na C stubovima, opcioni dvobojni eksterijer, hromirane elemente, el. otvaranje zadnjih vrata, panoramski krov, vazdušno oslanjanje, aktivno upravljanje zadnjim točkovima, 12.8-inčni OLED centralni displej, 12.3-inčni 3D displej za vozača, MBUX Interior Assist sa kontrolom gestovima, ambijentalno osvetljenje, Burmester 4D surround sound sistem, automatski produžetak sigurnosnog pojasa za putnike pozadi, sisteme asistencije vozaču 3. nivoa (Drive Pilot sistem može da preuzme upravljanje pri brzinama do 60 km/h), 9-stepeni automatski menjač...

Mercedes-Maybach S-Class

U gami će se naći verzije S580 4Matic (4,0 litarski twin-turbo V8 motor sa 496KS i 48V mild-hybrid sistemnom za dodatnih 21KS), kao i S650 sa 6,0 litarskim twin-turbo V12 agregatom i 621KS, dok kasnije stiže i plug-in hybrid varijanta (kombinacija 3,0 litarskog šestocilindričnog benzinca i elektromotora, sa ukupno 503KS).

Mercedes-Maybach S-Class

Mercedes-Maybach S-Class

Prodaja počinje do kraja ove godine (cene još nisu saopštene), a glavna tržišta bi trebalo da budu Kina, Južna Koreja, Rusija, SAD i Nemačka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

čitanja : 772Komentari