home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

2022 Dodge Challenger

15 Jan 2022 - 15:00 Noviteti Link
Dodge Challenger

Aktuelni Dodge Challenger je na tržištu od 2008. godine, ali i dalje privlači interesovanje kupaca zahvaljujući stalnim osvežavanjima. U prethodnih šest godina, Challenger dostiže godišnju prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama od 60.000 automobila, a to će verovatno postići i ove godine.

Za 2022. glavna promena je Jailbreak opcija za Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody. Ovim se prilikom narudžbine dobijaju dodatne opcije za boju karoserije, trim i oznake na automobilu. Deo standardnog paketa sada postaje i Deluxe alarm, a za ostale varijante alarm se doplaćuje.

Dodge Challenger

Dodge je pokrenuo i Direct Connection program za delove koji doprinose poboljšanju performansi, koji je prvi put uveden 1974. godine za modele marki Chrysler, Dodge i Plymouth.

Kada je reč o savremenom programu, on donosi komponente za pogonski sklop i ogibljenje u različitim fazama povećanja snage. Reč je o fabričkim delovima, što znači da neće biti narušavanja emisionih regulativa niti garancije.

Dodge Challenger

U ponudi ostaju V6 motor od 303KS, V8 od 5,7 litara i 400KS i 6,4 litarski V8 od 500KS. Nakon njih dolazi 6,2 litarski V8 sa kompresorom koji isporučuje 717KS u standardnom SRT Hellcat, 797KS u SRT Hellcat Redeye i 807KS u SRT Super Stock. Menjač je za sve osmostepeni automatik, a samo se Scat Pack i SRT Hellcat verzije mogu alternativno dobiti sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Izvor: Nacionalnaklasa.com

Foto: Dodgečitanja : 522Komentari