home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford E-Transit Custom

Ford je danas preduzeo još jedan veliki korak u svojoj transformaciji elektrifikacije jer je Ford Pro otkrio prve detalje potpuno novog, potpuno električnog modela E-Transit Custom.

Nakon potpuno električnog E-Transita koji je počeo s proizvodnjom u martu ove godine – i prvog od četiri daljnja potpuno električna laka privredna vozila koja će Ford Pro predstaviti do 2024. – ovaj E-Transit Custom je dizajniran da postavi novu merilo u evropskom segmentu kombija od jedne tone i da pomogne kompanijama da bez napora pređu na elektrifikovana vozila.

Ford E-Transit Custom

Potpuno električni naslednik najprodavanijeg evropskog kombija je dizajniran od temelja da bi se neprimetno uklopio u Ford Pro ekosistem rešenja za povećanje produktivnosti i dodanu vrednost. E-Transit Custom će biti podržan softverom Ford Pro, rešenjima za punjenje, servis i finansiranje putem jedne sveobuhvatne platforme da bi se povećalo vreme neprekidnog rada i smanjili operativni troškovi, navodi Tportal.hr.

Ford E-Transit Custom

Najnoviji dodatak elektifikovanoj liniji Ford Pro-a biće ključna komponenta u Fordovoj hrabroj predanosti dostizanju nulte emisije za sva Fordova prodaja vozila u Evropi i neutralnosti ugljenika u celom evropskom otisku do 2035.

Ford E-Transit Custom

Beskompromisna potpuno električna arhitektura E-Transit Custom pomaže u isporuci ciljanog dometa vožnje do 380 km, brzog punjenja DC i pune sposobnosti vuče, uz novi dinamički stil. Osim toga, novi kombi će pomoći da se podigne produktivnost na novi nivo koristeći sofisticiranu povezanost kako bi se omogućili odnosi koji su uvek uključeni.

Među karakteristikama koje su razvijene korišćenjem detaljnih uvida korisnika kombija kako bi se osiguralo da E-Transit Custom pruža neuporedivo korisničko iskustvo, ProPower Onboard tehnologija će omogućiti izvoznu snagu za alate, svetla i uređaje dok su na licu mesta.

S ekspresivnim i skulpturalnim dizajnom, E-Transit Custom je radno vozilo koje će firme svih veličina moći da imaju kao pouzdanog partnera za svoje poslovanje, kažu iz Forda. Uz izbalansirane proporcije, samouveren stav i potpuno LED osvetljenje, novi model će postaviti prepoznatljivo novo merilo dizajna u segmentu od jedne tone.

Ford E-Transit Custom

Ranije ove godine Ford je najavio da će se do 2024. četiri nova potpuno električna vozila pridružiti dvotonskom kombiju E-Transit kao deo kultne Transit porodice, uključujući kombije Transit Custom i Transit Courier, kao i Tourneo Custom i Tourneo Courier za prevoz ljudi.

Potpuno električni E-Transit Custom će ući u proizvodnju u drugoj polovini 2023., kao deo najopsežnije ponude Transit Custom ikad ponuđene evropskim kupcima. Daljnji detalji o proizvodu biće objavljeni u septembru ove godine.

Sve Transit Custom varijante će proizvoditi Ford Otosan – Fordovo zajedničko ulaganje u Turskoj – na njihovoj lokaciji u Kocaeliju, domu evropske Transit proizvodnje, isporučenoj u sklopu prethodno najavljenog ulaganja Forda Otosana od 2 milijarde evra u njegove pogone.

Ford, SK On Co., Ltd. i Koç Holding su takođe nedavno potpisali Memorandum o razumevanju za vodeće zajedničko ulaganje u industriji za stvaranje jednog od najvećih evropskih pogona za baterije za privredna vozila, ciljajući početak proizvodnje sredinom decenije i godišnji kapacitet u raspon od 30 do 45 Gigavat sati.

Izvor: Tportal.hr / Ford

Foto i video: Fordčitanja : 300Komentari