home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bentley Bentayga EWB

10 Maj 2022 - 17:47 Noviteti Link
Bentley Bentayga EWB

Bentley je proširio ponudu svog luksuznog SUV modela Bentayga, i to produženom verzijom Bentayga EWB (Extended Wheelbase) koja će kupce pre svega tražiti na Bliskom istoku i u Kini.

Bentayga EWB pored produženog međuosovinskog rastojanja (+ 180 mm, sada 3175 mm) donosi i duža zadnja bočna vrata i više mesta za putnike pozadi, u još luksuznijem i ekskluzivnijem zadnjem delu.

Bentley Bentayga EWB

Prema zvaničnom saopštenju „dizajneri, inženjeri i majstori kompanije su preduzeli nove korake da kombinuju luksuz, tehnologiju i performanse na način koji samo Bentley može da isporuči. Uz dodatnu dimenziju dobrobiti u vozilu, novi model stoji u raskošnoj udobnosti na vrhu svog asortimana i isporučuje mogućnosti iznad svega što je ranije bilo ponuđeno.”

Bentley Bentayga EWB

U svakom slučaju, i Bentayga EWB se između ostalog odlikuje alu točkovim od 22 inča, digitalnom instrument tablom, kao i kombinacijom dva plus jedno sedište pozadi (opciono i samo dva zadnja sedišta).

Bentley Bentayga EWB

Posebno se isitiče novo Bentley Airline sedište, kako kompanija kaže "najnaprednije sedište ikada ugrađeno u automobil", zahvaljujući svojim skoro beskonačnim opcijama podešavanja koje se mogu kontrolisati preko ručnog ekrana osetljivog na dodir, uključujući mogućnost naginjanja od 40 stepeni omogućavajući putnicima da spavaju.

Bentley Bentayga EWB

Bentley sedišta dolaze i sa kontrolisanom klimom, pa mogu da osete temperaturu putnika i površinsku vlažnost, a zatim da odluče da li će primeniti grejanje, ventilaciju ili kombinaciju oba.

Ostale luksuzne karakteristike podrazumevaju električno zatvaranje vrata, grejane naslone za ruke i opciju Bentley Diamond unutrašnjeg osvetljenja (svetlost LED dioda skrivenih u panelima vrata sija kroz sitne perforacije na koži, a putnici mogu da biraju boju i intenzitet tog osvetljenja).

Što se motora tiče, pod haubom je 4,0 litarski V8 sa 550KS i 770 Nm obrtnog momenta, dovoljno za maksimalnih 290 km/h.

Isporuke će startovati kasnije ove godine, dok cene još nisu saopštene.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 277Komentari