home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mustang Shelby GT500-H

Kompanije Shelby American i Hertz su predstavile tjunirane primerke Fordovog Mustanga od kojih neki imaju više od 900KS, a koristiće se za iznajmljivanje.

Prvi automobili će stići na određene Hertzove lokacije ovog leta, a cene iznajmljivanja za sada nisu poznate. Ova najava se odnosi na trogodišnju saradnju pomenutih kompanija.

Mustang Shelby GT500-H fastback pokreće tjunirani Predator 5,2 litarski V8 motor s turbopunjačem iz modela GT500, koji razvija više od 900KS. To će biti i najsnažniji automobil u Hertzovoj ponudi.

Mustang Shelby GT500-H

GT500-H je dobio karbonski poklopac motora s istaknutim ventilacijskim otvorima, a od fabričkog je lakši za 13,61 kg.

Mustang Shelby GT500-H

Zlatne linije preko karoserije i duž pragova odaju počast prvim Hertz Shelby Mustang automobilima. Ne treba zaboraviti ni aluminijumske felne sa gumama visokih performansi.

U unutrašnjosti, tačnije na armaturnoj ploči, nalazi se pločica s produkcijskim brojem primerka modela GT500-H, a kabinu krase logotipi Hertza i Shelby Americana.

Mustang Shelby GT500-H

Shelby će proizvesti 25 primeraka modela GT500-H, a 19 će biti lakirano u Shadow Black crnu boju, dok će šest nositi Oxford belu boju. Automobili će moći da se iznajme u Finiksu, Las Vegasu, Fort Majersu, Majamiju, Orlandu i Tampi.

Slabija alternativa će biti Mustang Shelby GT GT-H dostupna kao kabriolet i fastback, a pokretaće je 5,0 litarski Coyote V8 motor koji isporučuje 450KS kao i aktuelni Mustang GT. Ipak, modeli GT-H koriste drugačiji poklopac motora u odnosu na standardni Mustang GT tako što imaju ventilacijske otvore, drugačiju prednju masku s krilcima sa obe strane, kao i redizajnirana zadnja svetla. Takođe, ovaj model dolazi sa Borla izduvnim sistemom i 20-inčnim felnama sa Michelin gumama.

GT-H će biti dostupan u Rapid metalik crvenoj Oxford beloj, Carbonized sivoj i Shadow crnoj boji, a svi će imati dve zlatne linije preko karoserije. Iznajmljivanje će biti moguće u Atlanti, Dalasu, Las Vegasu, Los Anđelesu, San Dijegu, San Francisku, Majamiju, Orlandu i Tampi.

Izvor: Klix.ba

Foto: Shelby American i Hertzčitanja : 274Komentari