home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford Ranger Platinum

30 Nov 2022 - 11:30 Noviteti Link
Ford Ranger Platinum

Prodaja Rangera u Evropi i drugim regionima širom sveta je počela, a Ford je sada proširio ponudu svog pickupa na Starom kontinentu novim najboljim paketom.

Reč je o najluksuznijem Rangeru koji je ikada proizveden, a to je Ranger Platiinum. Ovaj model ima ekskluzivan izgled i snažni V6 turbodizelski motor, a pridružio se već dostupnim modelima Ranger Raptor, Ranger, Wildtrak, Ranger Limited, Ranger XL i Ranger XLT.

Ford Ranger Platinum

Pomenuti V6 motor je deo standardne "opreme" Rangera Platinum te je uparen s desetostepenim automatskim menjačem. Razvija 247KS i 600 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi putem elektronski kontrolisanog stalnog pogona na sva četiri točka. U slučaju modela Platinum menjač je postavljen na specijalne nosače te je modifikovan u svrhu smanjenja buke i vibracija. Rezultat su "prefinjenije performanse i bolje reagovanje bez obzira na uslove".

Ford Ranger Platinum

Vizuelno, Ranger Platinum se razlikuje od ostatka porodice po sofisticiranijem eksterijeru koji uključuje 20-inčne felne, prednju masku i nova dnevna LED svetla. Ova svetla su integrisana u matrix LED svetlosni sklop, koji je standardan u novom paketu opreme. Takođe, pickup ima sistem soft zatvaranja vrata tovarnog prostora, zatamnjena stakla, kožne presvlake sedišta s elektronskim podešavanjem na deset načina te funkcijama hlađenja i grejanja. Atmosferu u unutrašnjosti unapređuje sofisticirano ambijentalno osvetljenje.

Ford Ranger Platinum

Ranger Platinum je opremljen naprednim sistemima za pomoć vozaču uključujući aktivni sistem za parkiranje, sistem upozorenja na mrtvi ugao, sistem upozorenja na bočni saobraćaj, sistem praćenja prikolice, sistem upozorenja na napuštanje trake i 360 kameru.

Sva ova oprema je standardna za Ranger Platinum u Evropi.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Fordčitanja : 350Komentari