home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-AMG GT2

Špijunske fotografije su otkrile da Mercedes završava posao na drugoj generaciji GT Coupea, ali AMG još uvek ne odustaje od prvobitng modela.

Najsnažniji homologirani trkački automobil iz Affalterbacha koji je namenjen kupcima zvanično je predstavljen, a to je Mercedes-AMG GT2 koji se pridružio modelima GT3 i GT4 prisutnim već oko četiri godine.

Mercedes-AMG GT2

Fokus u slučaju modela AMG GT2 definitivno je na njegovom pogonu jer ga pokreće 4,0 litarski V8 twin-turbo motor. U trkačkoj specifikaciji motor razvija 707 KS i 800 Nm obrtnog momenta, a to je nešto manje u odnosu na drumsko legalni superautomobil koji isporučuje 730 KS. Ipak, testovi na valjcima su pokazali da motor u stvari razvija više od 770 KS.

Mercedes-AMG GT2

Pomenuti motor je uparen sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem i prilagodljivim diferencijalom sa samozaključavanjem. Iza upravljača nalaze se lopatice za promenu stepena prenosa.

Mercedes-AMG GT2 će biti rival najavljenom Maseratiju MC20 GT2.

Korišćenjem ugljeničnih i za haubu i druge komponente, težina je smanjena na manje od 1.200 kilograma uključujući klima-uređaj. AMG GT2 je dobio kovane 18-inčne felne s centralnim šrafom, napred su slikovi dimenzija 325/660, odnosno 325/705-18 pozadi. Sigurnosna tehnologija je preuzeta od modela GT3 i GT4.

Mercedes-AMG GT2

Novodizajnirani aerodinamički komplet uključuje novo zadnje krilo čiji nosač se može prilagođavati zavisno o stazi. AMG je razvio GT Coupe s aluminijumskim dvostrukim ramenima napred i pozadi, kao i stabilizatorima te amortizerima koji se mogu podešavati.

Pre početka prodaje 2023. godine, trkački automobil će biti podvrgnut testiranju koje će se obavljati u narednim nederljama. Više evaluacija će se obaviti naredne godine u sezoni serije GT2 European Series. Osim ulaska u trke, AMG planira da organizuje i test izdržljivosti.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Mercedes-AMGčitanja : 405Komentari