home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Wuling Bingo

Potpuno električni model B-segmenta uskoro dolazi na kinesko tržište, a biće dostupan po vrlo pristupačnoj ceni. Da li će stići i u Evropu?

Kineski Wuling, kojeg ljubitelji električnih automobila verovatno znaju po vrlo uspešnom mini EV modelu Hongguang, sada predstavlja simpatičan gradski automobil koji će takođe potražiti uspeh uz pristupačnu cenu. Naime, ona će za osnovnu verziju iznositi samo 13.500 evra.

To je jeftini mališan koji može da primi do četiri putnika, a na lokalno kinesko tržište stiže krajem februara ili početkom marta 2023. Wuling Bingo je dugačak 3990 mm, širok 1695 mm i visok 1590 mm. Pritom ima masu manju od 1000 kg, što obezbeđuje umerenost u potrošnji električne energije.

Biće dostupan u verziji s elektromotorom snage 30 kW (41 KS) u kombinaciji s litijum-jonskom baterijom kapaciteta 17,4 kWh ili s elektromotorom koji razvija 50 kW (68 KS) i opremljen je s litijum-jonskom baterijom kapaciteta 31,9 kWh. Slabiji model ima domet 150 km (WLTP), dok snažniji model s jednim punjenjem može da pređe do 250 km.

Najveća brzina obe verzije je ograničena na 100 km/h, a znatno se razlikuju u ceni. Prvi će koštati 13.500 evra, a drugi 21.000 evra. Za sada nije poznato da li će Bingo stići i na evropsko tržište, ali jasno je da dolaskom kineskih brendova na Stari kontinent svakako možemo očekivati ​​mnogo zanimljivih modela.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Wulingčitanja : 514Komentari