home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Honda e:NP2

Honda je u aprilu ove godine na sajmu u Šangaju izložila tri nova koncept vozila iz svoje e:N serije, među njima i e:NP2 i e:NS2 koji su sada na sajmu u Guangdžouu prikazanui u serijskom obliku.

Japanska kompanija želi da do 2035. godine u Kini postane proizvođač samo električnih vozila, pa najavljuje 10 novih EV koji će se tamo pojaviti do 2027.

Dva od najavljenih deset noviteta su e:NP2 i e:NS2, a tokom sledeće godine sledi i e:N SUV Prologue.

Honda e:NP2

Oni u stvari predstavljaju drugu i treću seriju Hondine e:N porodice. Oni su nastavak e:NP1 i e:NS1 SUV-ova koji su prikazani 2021. godine, a očekuje se da će im se pridružiti i serijska verzija e:N2 limuzine.

Honda e:NP2

Honda je potvrdila da će prodaja modela e:NP2 i e:NS2 u Kini startovati tokom 2024., pri čemu će e:NP2 model proizvoditi GAC Honda, a e:NS2 će praviti kompanija Dongfeng Honda.

Honda e:NS2

Honda e:NP2 i e:NS2 se baziraju na plataformi e:N Architecture F, imaju prednji pogon, elektromotor sa 204 KS i autonomiju od 510 km sa jednim punjenjem baterija od 68.8 kWh.

Honda e:NS2

U unutrašnjosti se nalaze multifunkcionalni volan, horizontalno izdužena digitalna instrument tabla i 12,8-inčni ekran infotainment sistema.

Honda e:NS2

Honda je takođe najavila da će nova generacija e:N modela imati „skoro futurističku inteligenciju“, nagoveštavajući najnoviju verziju Honda Connect infotainment sistema i sofisticirane ADAS funkcije. Japanci takođe obećavaju zabavnu dinamiku vožnje i unutrašnjost ispunjenu tehnologijom.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 498Komentari