home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Za životni vek jednog psa, pet godina je ozbiljno dug vremenski period. Sa automobilima je situacija još drastičnija.

Toliko je godina prošlo od kada je Mercedesov lepotan predstavljen javnosti u Ženevi. Kad malo bolje razmislim, ovaj… pogledam, nema veće zabune od ove koju sam uneo – „Mercedesov lepotan“, koji sad? Pa, naravno, pričamo o A klasi, međutim, celokupna gama je toliko atraktivna da epitet lepotana pristaje skoro svakom modelu koji imaju u ponudi, i po tom kriterijumu je jasna analogija sa, na primer, ženskom olimpijskom košarkaškom reprezentacijom Srbije.

Jedan primerak A klase je završio u krugu najbližih prijatelja, odnosno mladi i uspešni kolega je izrazio tople ljubavne vibracije ka supruzi i uručio joj ključeve ovog modela. Neposredno pre kupovine, pale su konsultacije naravno, test vožnja, razmatranje i konačno odluka. Marija, čestitamo! Da vidimo šta si to dobila…

Kompletan članak pročitajte na sajtu Autorepublika.comčitanja : 1783Komentari

Kakvim se pokazao ovaj 1,8 dizel u mečki?
Da li je to bio pouzdan motor?

Autor moron 01 Jun 2017, 18:59

Verovatno je taj 1.8 Mercedesov CDI motor njesra, da nije cuvenog Renoovog motora Mercedes bi propao. Mercedes uzima Renoovoe motore zato sto ne zna sam da ih napravi i nije tacno da su uzeli od njih da bi ustedeli milione evra hahahaha

Autor NoName 01 Jun 2017, 21:43

Pite
vidiš i sam da 1,5 DCI ima bolje karakteristike od 1,8 CDI, uzgred je pouzdaniji, lakši, manje toši i ko zna koliko jeftiniji.
Mercov je ubo zlatnu koku od saradnje sa Renolom, zato im se i povećala prodaja, a veliki broj modela izlazi iz Reno fabrika.
Tamo u EU, kupiti Merov je klasika, to nije nikakav luksuz, košta nešto više ali to ne boli bogate.
Kod nas je Mercov simbol, koji leči komplekse sa polovnim modelima sa zapada, kod malo starije piljarsko, farbarsko, preduzimačke "gospode". Mercedes u EU nije popularan kod mladih, što je posebno trn u oku Brke, a taj kodeks su delimično promenili sa A klasom, koji je prvi normalan auto C segmenta u Mercova.

Autor Oktopod 01 Jun 2017, 22:00

Taj 1.8 je odličan motor , robustan i pouzdan , lično bi ga uvijek uzeo prije nego 1.5.
Mana u odnosu na 1.5 da je dosta bučniji i malo više troši.

Autor Đorđe 01 Jun 2017, 22:46

Oktopod Poenta price: Mercedes je uzeo dci motore zbog $$$$. Nikakve tu filozofije nema. Nije Reno svojim motorima prosvetlio Mercedes niti su to neki super-sofisticarni motori koje je dobio Benz. Pouzdaniji su malo morgen dci motori. Inace B180 CDI sa Mercedesovim motorom ima bolje perfomanse od A180d (reno) a tezi je preko 100kg, al ako ti je za utehu razlika u potrosnji je 1l manja nego kod A klase.

Autor NoName 02 Jun 2017, 00:11

Tacnije razlika u tezini je 165kg u korist A.

Autor NoName 02 Jun 2017, 00:20

NoName
Hoćeš da kažeš da Merc proizvodi namerno lošije aute zarad uštede, uzimajući Reno motore.
Drago mi je da si to rekao. Krajne je vememe bilo...

Autor oktopod 02 Jun 2017, 00:26

Ova A klasa je čisti "dvosed" ...

Autor moron 02 Jun 2017, 13:49